Tällä kertaa Heimo Linna on väärässä

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 28 syys 13 - 0 Comments

 

910985

 

Tällä kertaa Heimo Linna on väärässä

Ministeri Heimo Linna palasi Timo Soinin menettelyyn viime eduskuntavaalien jälkeen (KP 24.9.13). Linna ihmettelee, miksi Soini ei lähtenyt ministeriksi.

Hieman sisäpiirin tietoakin saaneena voin vakuuttaa, kuten olen tehnyt aiemminkin (mm. KP 24.2.2010 ja 11.3.2010), että Soinilla kyllä oli kovat halut ministeriksi. Hänen vaalilauseensakin oli ”Soini sisäministeriksi”. Kokoomuksen kanssa hallitukseen meno olisi kuitenkin edellyttänyt vaalipuheiden hylkäämistä. Siihenkin mies näytti olevan valmis kertomalla, että neuvottelukysymyksiähän nämä vain ovat.

Soini oli vakuuttanut, että ei lähde hallitukseen tukemaan Portugalia eikä muitakaan vaikeuksissa olevia EU:n turismimaita. Näistä puheista perussuomalaisten poliittisesti kokemattomat takametsien miehet halusivat pitää kiinni ja voittivat kiistan, vaikka se Soinilla lujille ottikin.

Tuolloin demareilla ja Jutta Urpilaisella olisi ollut mahdollisuus perustaa hallitus ilman Kokoomusta. Laskin, että 111 kansanedustajaa olisi taakse löytynyt. Urpilaisen olisi vain pitänyt hieman löysätä EU-mielisestä linjastaan, ja sitä hän ei tahtonut, tai ei voinut tehdä.

Nyt porukat ovat tiukemmin Soinin takana, joten ministerin istuin häämöttää. PS:n puoluekokouksessakin osa olisi halunnut, että otetaan kielteinen kanta euroon, mutta Soini ei sallinut äänestystä.

Heimo Linna on väärässä – mielestäni, tämähän on mielipidekirjoitus – myös siinä, että tehokkaimmin voi vaikuttaa vain maan hallituksesta. Tämä ei ole totta aina eikä etenkään pienten puolueitten kohdalla.

Jos Keskustan ei olisi sallittu saada vaalivoittoaan vuonna 1991, jonka jälkeen Esko Ahosta tuli pääministeri, niin Suomesta ei olisi tullut EU:n jäsentä.

Jäsenyys toteutettiin vastoin Keskustan jäsenten enemmistön mielipidettä, mutta Esko Aho pääsi pääministeriksi. Perussuomalaisilla on nyt hyvin samankaltainen tilanne seuraavissa vaaleissa. Nyt on vain kysymys entisen EU- ja euro-politiikan jatkamisesta. Soini ei tässä kainostele toimia vastoin kannattajiensa enemmistön tahtoa. Näillä näkymin tulet Heimo Linna saamaan Soinin ministeriksi.

Saanet ministeriksi myös Juha Sipilän. Tämähän on perinteinen käytäntö. Samaa politiikkaa vedetään vuorovedoin yhden isoimmista puolueista ollessa vuorollaan näennäisessä oppositiossa, ja mikään ei muutu. Samaa EU-puoluetta ovat.

Pienet puolueet menevät hallitukseen suurempien vangeiksi. Ei siellä isoihin linjoihin vaikuteta. Vihreätkin ovat ihan oikeasti kutistuneet Kokoomuksen puisto-osastoksi. Hallituksen ulkopuolella olevia puolueita suurtenkin on sen sijaan politiikassaan pelättävä. Pienikin voi kasvaa suureksi, kuten on nähty.

Mitä Keskustan Sipilän politiikkaan tulee, niin hänhän on jo ilmaissut mm. kannattavansa eläkeiän nostoa kuten hallituksemme. Sitä ajoi jo Keskustan pääministeri Mari Kiviniemi (KP 23.8.2010). Yritysjohtaja Sipilä haluaa siis lisää työvoimaa ja lisää työttömiä. Vaikka koko EU-alue on työvoimareservinämme, ja oikeastaan koko maapallo.

Siis aivan järjenvastaista politiikkaa Keskustakin edelleen ajaa. Ajoihan Keskusta vallassa ollessaan myös omaa sote-uudistustaan ja kuntien yhdistämisiä. Ei palauttanut valtionosuuksia kunnille eikä veroja rikkaille. Ei siis ole vaihtoehtoa nykyisten eduskuntapuolueitten joukossa.

Mauri Nygård

Itsenäisyyspuolueen (IPU) vpj

Kokkola

                                                           –  Julkaistu Keskipohjanmaassa 26.9.2013 –

Laeave a Reply