CV

Siikajoella syntynyt. Isä asutustilallinen, kuorma-autoilija ja Rautaruukin työläinen. Mauri-poika Raahessa koulua käynyt, mm. Oulussa opiskellut ja pariin otteeseen työskennellyt, Kainuussa 11 vuotta asunut entinen television kameramies, tutkija, kehitysmaamaantieteen opettaja, yhdyskuntasuunnittelija, maakuntaliiton johtaja, kunnanjohtaja, päähänpotkittu EU-jäsenyyden vastustaja Esko Ahon ollessa pääministeri, työtön, nyt Itsenäisyyspuolueen varapuheenjohtaja. Pienen ihmisen, iäkkään ja nuoren, kansanvallan ja aluepolitiikan asialla. 

Maaseudun asiat ovat miehelle tuttuja kotoa sekä sitten Kainuusta, jossa pääsi maaseudun ja kylien kehittämistyön makuun. Maurista tuli positiivisessa mielessä ”maailmanparantaja”. Liitännäiselinkeino terminä tuli tuolloin Maurin johdosta yleiseen puheeseen. Puuenergiaa ja pellonraivausta Kainuun pienillä tiloilla Mauri edisti mm. kantoprojektilla. Kylätoiminnassa mies oli valtakunnallisia uranuurtajia samalla, kun oli puolustamassa vesistöjen säännöstelyhaitoista kärsiviä oikeusaputyöryhmässä. Kalastustekninen koeasemakin oli Maurin aloite, mutta sen jatkosta mies ei vastaa.

Kalajokilaaksoa Mauri on ollut kehittämässä ja puolustamassa maakuntaliiton johtajana ja projektipäällikkönä. Oulun yliopistolla mies pohti Suurpohjanmaan yhteistyötä käytännössä. Kukaan muu ei ole tehnyt niin paljon työtä ammattikorkeakoulujen saamiseksi maahan kuin Mauri. Esimerkki tuli Norjasta ja Ruotsista.