Vieläkö Trumputin elää?

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 26 huhti 17 - 0 Comments

 

 

Vieläkö Trumputin elää?

 

Obaman ja Clintonin johtama USA oli jatkuvasti kiristämässä pakotteita Venäjää vastaan. Suomikin oli mukana taloussodassa, ja on edelleenkin. Syksyllä 2014 allekirjoitettu isäntämaasopimus antoi Natolle mahdollisuuden tulla maahamme milloin halusi ja mihin tehtävään tahansa, kuten olin toimittamassani kirjassa todennut. Ennustus tuli todistetuksi vuonna 2016, kun USA kutsui itsensä harjoittelemaan. Media ihmetteli, mutta tehty sopimus jäi kovin vähälle huomiolle. Näytti lisäksi siltä, että suomalaisia valmisteltiin propagandalla ihan oikeaan sotaan.

 

Baltian maihin päätettiin lähettää pysyviä Nato-joukkoja, ja natottaminen Suomessa ja Ruotsissa jatkui kiivaana.

 

Kehityksen suunta näytti pahalta, mikäli Clinton olisi valittu USA:n presidentiksi. Sotahaukat ja sotaelinkeino näyttivät saavan sotansa, ja Suomi olisi taistelutannerta.

 

Donald Trumpilla ja avustajillaan sen sijaan näytti olevan myötämieltä Venäjää kohtaan. Suomen pelastamiseksi hävitykseltä Trumpin valinta vaikutti turvallisemmalta. Kirjoitin lehtikirjoituksen – mikä julkaistiinkin 22.10.2016 – otsikolla Kunpa Trump voittaisi. Samaan suuntaan pohti myös Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen Kokkolassa 27.11.2016.

 

Trump voitti, ja alkoi hirmuinen mustamaalaaminen. Suhteet Venäjälle koettiin arveluttaviksi ja väitettiinpä Venäjän sotkeutuneen vaaleihinkin. Trump joutui ahtaalle ja tutkinnan alaiseksi. Koin, että sotahaukat ja sotateollisuus ja niitä myötäilevä media olivat pettyneitä.

 

SittenTrump näytti tekevän U-käännöksen. Erotti avustajiaan ja ryhtyi pommittamaan Venäjän suojeluksessa olevan Syyrian hallituksen joukkoja. Syyksi sanottiin kaasuhyökkäys. USA ampui 69 ohjusta, ja lentokoneita tuhoutui; ihmisiäkin kuoli.

 

Venäjä-suhteiden kerrotaan olevan nyt kylmimmillään pitkiin aikoihin. Media on ällikällä lyöty, ja taitavat tutkinnat liian läheisestä kanssakäymisestä Venäjän kanssa hautautua.

 

Paranoidi kun olen, niin aloin elätellä toivoa salaliitosta. Että siinäkö ne kaverukset Trump ja Putin nyt pelaavat yhteen, jotta liialliset syytökset Venäjä-suhteista jäisivät? Kun videobloggaaja Jordan Sather oli tullut samoihin toiveisiin, niin kehtaan tuon nyt maailmalle julki tuoda. Toivon Trumputinin elävän. Varmuuttahan siitä ei ole.

 

Ei sinne lentotukikohtaan lentänytkään kuin 23 ohjusta. Loput 36 lensivät ilmeisesti Venäjän ja USA:n tämän hetkisen yhteisen vihollisen Isisin puolelle, ja kaiken lisäksi hyökkäyksestä oli ilmoitettu etukäteen Venäjän johdolle.

 

Mauri Nygård

Kokkola

 

Julkaistu Keskipohjanmaassa 230417

Paavo Väyrysen puhe Kokkolassa 271116 on You Tubessa

Laeave a Reply