VAKAVA PROVOKAATIO

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 24 maalis 19 - 0 Comments

Vakava provokaatio                                       261118

Lännen sotaelinkeino teki Ukrainan avulla vakavan provokaation Krimin vesillä, ja Venäjä reagoi kuten Suomenkin pitäisi vieraisiin sotalaivoihin reagoida. Venäjähän on liittänyt Krimin aluevesineen takaisin yhteyteensä ja on sen maailmalle kertonut.

Edellinen vakava provokaatio oli tänä vuonna, kun Israel ja Ranska, siis Nato, pommittivat yhteistuumin venäläisiä sotilaita ohjuksilla Syyriassa. Venäjä nieli tuon. Suursotaa ei syntynyt. Nyt Venäjän vastaus oli voimakkaampi, odotettu. Onhan kyseessä itse Venäjän rajoilla tapahtuva toiminta.

Kun sotaelinkeinon kannalta hyvät ja pitkäaikaiset sodat Afganistanissa ja Irakissa ovat hiipuneet, niin tarvitaan uusia konflikteja ja sotia. Uutta jännitystä sotatavaran ja joukkojen markkinoille. Pitkäaikainen tavanomaisilla aseilla käytävä sota Venäjää vastaan olisi sotaelinkeinolle unelmien täyttymys. Se olisi myös Israelin valtion intresseissä, sillä Venäjähän tukee Syyriaa, Israelin vihollista. Muut Israelia kohtaan vihamieliset maat Irania lukuun ottamatta Länsi onkin pommittanut sorakasoiksi ja/tai pystyttänyt myötämielisen diktatuurin.

Suomessakin harjoitettu sotapropaganda ja Sipilän hallituksen harjoittelu Naton kanssa ei siis ole pelkästään hauskaa hupia, vaan kyllä tilanne on pitkälti sama kuin 1930-luvun lopulla. Isäntämaasopimuksen avulla Nato saa Suomenkin sotaan milloin vain se haluaa. Sitä sotaa käytäisiin Suomen maaperällä ja alkupaukkuna olisi ennakoiva ohjusisku Venäjältä.

Helpottavinta olisi, jos uusimman provokaation pääsyy olisi Ukrainan tulevat vaalit ja pyrkimys nostaa presidentti Porosenkon kannatusta.

Mauri Nygård

Kokkola

Laeave a Reply