Totalitääristä natotusta

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 05 maalis 17 - 0 Comments

Totalitääristä natotusta ja sodan lietsontaa

 

Päätoimittajien yhdistys kertoi 14.2.2017 kantanaan, että julkaisematta jättäminen ei rajoita toimittajan sananvapautta. Toisin sanoen vaikeneminen, sensuuri, ei ole journalistin etiikan vastaista. Oleellisinkin voidaan jättää kertomatta. Tuohon suuntaan oli toimittaja Riikka Sipilänkin kirjoitus KP:ssä 18.2.2017.

 

Median osalta olemme pehmeässä fasismissa. Myös hallitusvalta on voinut vapaasti johtaa kansanedustajiakin harhaan. Niinpä eduskunnan rouva puhemies totesi jälkeenpäin, että en minä tiennyt, että EU:hun mentäessä markasta päätettiin.

 

Ilmeisesti sain kokea henkilökohtaisesti päätoimittajien linjausta, kun toimitin kirjan Naton isäntämaasopimuksesta ja EU:n käymistä vapaakauppaneuvotteluista. Kirjasta vaiettiin yksimielisesti. Ainoan tietämäni poikkeuksen teki Perhonjokilaakso. Tiedotustilaisuus kirjasta on osoitteessa
http://bambuser.com/channel/VS-Kustannus

Kirjassa kirjoitti mm. entinen ulkoministeri Keijo Korhonen ja kirja sisälsi isäntämaasopimuksen suomennettuna. Valtiovalta ei aikonut sopimusta suomentaa.

 

Korhosen sanoin kyseessä on antautumissopimus. Omassa tekstissäni saatoin kirjoittaa, että Nato voi nyt tulla Suomeen myös pelkästään omalla ilmoituksellaan ja voi vaatia tukea, jopa ammuksia, esimerkiksi hyökätessään itään, jolloin Suomi on tietenkin samalla sodan osapuoli. Viime vuonna sitten ihmeteltiin, miten USA saattoi kutsua itsensä tänne sotaa harjoittelemaan ja Venäjää ärsyttämään.

 

Jos toimittaja Sipilä olisi lukenut kirjamme, niin ehkä hän tajuaisi, miten mieletöntä oli luopua puolueettomuuspolitiikasta ja ryhtyä naapurin viholliseksi. Haluammeko taistelutantereeksi ja ensi iskun kohteeksi? Ja vielä maksamme taloudellisestikin tuohon asemaan pääsemisestä. Keski-Pohjanmaa on eniten pakotteista kärsiviä maakuntia. Asia vaikuttaa myös kuntien verotuloihin.

 

Tärkein ase olisi puolueettomuus ja diplomatia. Ammuksilla voimme vain hidastaa maahantunkeutujaa, jos suurvalta on tullakseen. Kannatan kyllä asevoimia, mutta en sellaisia, joiden toimintakyvyn USA voi lopettaa esimerkiksi katkaisemalla viestintäyhteydet lentokoneisiin.

 

Toimittaja tiesi Ukrainan tapauksessa Maidanin ampujat venäläisiksi. Toista todistaa, kun Viron ministeri kävi Ukrainassa ja soitti sitten EU:n ”ulkoministeri” Ashtonille kertoen, että sekä poliiseja että mielenosoittajia ampuneet olivat todennäköisesti meikäläisiä. (Tarkoituksella kasvattaa kansan raivoa.) Ashton vastasi, että luulen, että emme halua tutkia asiaa.

 

Ukrainan vallankumous oli Lännen masinoima. Esimerkiksi USA:n apulaisulkoministeri Victoria Nuland on kehunut käyneensä Ukrainassa viisi kertaa, ja miljardööri Soroksen on kerrottu käyttäneen miljardejaan. Eräs Nulandin vallankumouksen junailua koskenut puhelu päätyi You Tubeen.

 

Ukrainan uusi hallinto pisti sitten heti venäjänkieliset ahtaalle, ja nämä nousivat kapinaan. Kun Venäjä oli samalla menettämässä tukikohtansa Krimillä – Nato tulossa tilalle – niin Venäjä pisti stopin Naton saartotoimille ja otti krimiläisten kannattaessa alueen takaisin Venäjän yhteyteen.

 

Mauri Nygård

Kokkola

www.toisinajattelija.fi

20.2.2017

Laeave a Reply