SETELIRAHOITUS

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 14 maalis 11 - 0 Comments

Setelirahoitus on ruma sana kuten myös devalvaatio ja integraatiolama. Kiellettyjä, tabuja.

EU:n ja EMU:n sisäänpääsyehtojen ja siitä seuranneen vahvan markan politiikan seurauksena valtio alkoi velkaantua 90-luvun alussa. Puhuin silloin ministereille Helsingin reissulla setelirahoituksesta ja pääsin maakuntalehden pakinapalstalle Pipopään räävittäväksi. Että voiko olla hullumpaa maakuntajohtajaa, kuin joka tuollaisia esittää!

Useaan kertaan puhuin muuallakin, mm. maakuntajohtajien kokouksessa Kuopiossa vuonna 1992. Siellä sattuikin olemaan toimittaja, joka kiinnostui toisinajattelusta ja teki pienen haastattelun, joka on luettavissa täältä Toisinajattelijan arkisto-osastolta.

Perustelu, miksi setelirahoitusta ei voitaisi käyttää, oli hyvin yksinkertainen: se aiheutaisi inflaatiota, rahan arvon alenemista. Vastaukseni kuului: miten Saksan pankilta ”Otolta” saatu raha eroaa suomalaisesta, kun se täällä talouselämän ja valtion rattaissa pyörii? Vastausta ei tullut. Otto nauraa partaansa.

Kirjoitin samasta asiasta vuonna 1995 otsikolla ”Miksi otettiin velkaa?” Tuolloinhan oltiin jo EU:n jäseniä ja vastaus sitä kautta selvä. Tuokin kirjoitukseni löytyy täältä arkisto-osasta.

Vaan enhän minä kuitenkaan ole jäänyt ihan yksin setelirahoituksesta ja omasta rahapolitiikasta puhumaan. Itsenäisyyspuolueella nämä asiat ovat vaaliohjelmassakin.

On myös ilmennyt viime vuosina henkilöitä, jotka panevat päähuomion tähän tärkeään asiaan ja aikovat  perustaa tuon yhden asian varaan poliittisen puolueen. Onhan kyse ihan ratkaisevasta asiasta politiikan teossa, joten puoluekin siinä mielessä on perusteltu. Halutaan paljastaa, miten rahan tekemisen oikeus onkin nyt luovutettu valtiovallalta pankeille, joille valtiot sitten velkaantuvat ja maksavat korkoa. Moni ei varmaan tiedä sitäkään, että USA:n keskuspankki FED (Federal Reserve) on yksityinen liikeyritys.

Järjestelmä on mätä. Ei meidän tarvitsisi olla velkaa kenellekään, jos itsenäisiä olisimme.

Uuden puolueen perustajat tulevat kuitenkin valitettavasti samalla hajottaneeksi todellisen opposition voimavaroja, kuten eläkeläistenkin puolueella hajotettiin. Eläkeläiset olikin alkuunsa vapaamuurarivetoinen hanke.

Rahajärjestelmästä huolestuneiden kannattaisi miettiä, miten muutos olisi mahdollista nyt, kun olemme EU:n jäseniä? EU:han on kansainvälisen suuren rahan luomus, yksityisen rahan! Siis ensin pitää erota EU:sta, jotta näitä ajatuksia voidaan kunnolla kaupata naapurimaihinkin. Liittykää IPUun vaikka jäsenjärjestöksi. Tervetuloa! Seuraavissa vaaleissa onkin jo sitten 3 prosentin valtakunnallinen äänikynnys. Vanhat puolueet haluavat estää uusien nousun tälläkin tavalla. Kyllä kynnyksen ylittämiseksi yhteistyötä tarvitaan.

Maaliskuun 14. päivänä 2011

Toisinajattelija

Laeave a Reply