Pitihän se arvata!

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 11 helmi 24 - 0 Comments

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen saavat saman arvostelun. Alexander ei siten ole Pekkaa kummempi, sillä Alexander oli ensimmäinen allekirjoittaja aloitteessa sukupuolineutraalista avioliitosta ja oli pääministeri, kun laki hyväksyttiin.

Harva oikeistolainen olisi muutenkaan Pekkaa äänestänyt, sillä Alexander on oikeistolaisempi ja militaristisempi. Toisaalta ruotsalaisuutta karsastavien – heitäkin on – voi olla vaikea äänestää ”bättre folkiin” kuuluvaa ja siltä näyttävää.

Nukkuvia oli neljännes, ja heille Haavisto olisi oikeampi presidentti. Jos he nyt äänestävät, niin presidentin nimi on Pekka.

Pekka presidentti olisi samassa joukossa kuin eräät valtion johtopaikoilla olleet tai olevat henkilöt esimerkiksi Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Islannissa, Belgiassa, Latviassa, Serbiassa, Luxemburgissa ja Norjassa.

Ketään näistä en tiedä moititun suuntautumisen johdosta. Ei myöskään ulkoministeri Haavistoa. Sen sijaan moitin Alexander Stubbia. Ulkoministerinä hän riensi Georgian sodasta kailottamaan maailmalle, että Venäjä hyökkäsi! Wikipediasta saa toisenlaisen kuvan Georgian sodan syyllisistä.

Stubb joutui myös pyytämään anteeksi (”sori siitä”) muunnellun totuuden puhumisesta. Kysymys oli yritystietojen piilottamisesta hallintarekisteriin, ja A Stubb ilmoitti, että 90 prosenttia asiantuntijoista kannatti ajatusta. Todellisuudessa prosentit olivat päinvastaiset.

Akateemisella uralla Stubb murskaa Haaviston professorin tittelillään Firenzessä. Yleissivistys hänellä ei kuitenkaan vaikuta olleen korkealla tasolla, sillä ylioppilaskirjoituksissa hän sai reaalista hylätyn arvosanan, improbaturin. Lyhyt matematiikka hänellä oli alin hyväksytty eli approbatur. – Ei se kuitenkaan taida selittää lausuntonumeroiden ylösalaisin kiepsahtamista.

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti. En kannata värisuoraa, pelottaa Nato-Suomessa jo muutenkin.

Mauri Nygård
Suomen Keskustan jäsen
Kokkola

Laeave a Reply