Perustetaanko ullavan kunta?

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 11 huhti 19 - 0 Comments

Entäpä Ullavan kunta takaisin?

19.2.2019

Kysyin joitakin viikkoja sitten, että jospa perustettaisiin Rahkosen kunta Ullavan Ylikyliin? Kerroin, että on niitä olemassa huomattavasti pienempiäkin kuntia, ja kaikki on mahdollista, jos on riittävästi halua. En ole nähnyt kirjoitettuja kommentteja, mutta Ylikylien siirtymistä muuhun kuntaan on odotetusti kannatuksen ohella vastustettu, ja osa vastustajistakin oli ennalta arvattavissa.

Tietenkin olin heitollani vain puoliksi tosissani, mutta samalla tasolla voi myös esittää lisäkysymyksen, että miksei sitten otettaisi koko entistä Ullavaa irti Kokkolan kaupungista, jos nyt on havaittu, että ei ole kovin hyvin mennyt? Jos kuntia voidaan yhdistää, niin pitäähän niitä voida erottaakin. Ja luonnollisesti entisen Kälviän kunnan metsäiset eteläosat liitettäisiin Uuteen Ullavaan.

Kun Uusi Ullava synnytetään, niin tietenkin samalla sovitaan ikuisiksi ajoiksi, että Ullavassa tulee toimimaan koulu, jolla on kaksi toimipaikkaa, toinen Kirkonkylällä ja toinen Rahkosessa. Ja sitten vaan lapsia tekemään!

Ullavaan sekä lähialueelle on odotettavissa uusia työpaikkoja ja kuntaan lisää henkistä energiaa. Eikä pidä unohtaa vanhemmassa väessä piileviä resursseja. Tätä kirjoittaessani televisiossa pyörii tieto Veera Härkösestä, 72, joka tekee jopa 11 tunnin työpäiviä. Siinäpä vinkkiä Uuden Ullavan perustajille. Enkä nyt ole itselleni työpaikkaa rakentamassa, vaikka kunnanjohtajanakin olen ollut.

Sitä voi aika helposti kuvitella, että Ullava muodostuu kahdesta metsien ympäröimästä saaresta tai saaristosta. Niinpä ullavalaiset voisivatkin tehdä keväisen opintomatkan vastaaviin meren ympäröimiin saariin ja pienkuntiin Lounais-Suomessa. Voisi siellä ainakin jotain yhteishengestä oppia.

Terveisin

Mauri Nygård

Kokkola

Laeave a Reply