Natosta Vappuna 2022

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 24 touko 22 - 0 Comments

NATOSTA VAPPUNA

bst

Vaikka kaksintaisteluun haastettu kriitikko ei paikalle suostunut, niin yksin Maurin ei kuitenkaan tarvinnut olla eikä puhuakaan. Tavanomaisen toriyleisön lisäksi lähelle kerääntyi 15-20 henkeä. Eihän se paljon ole, mutta nykyisin moni poliittinen kokoontuminen kiinnostaa ihmisiä vielä vähemmän.

-Petsamon osalta päivitetty 23.5.22, Erkkojen osalta 28.5.22-

Olen kauhistunut mahdollisuudesta, että lähi ajan mahdollisiin vasta-askeliin keskityttäessä tärkein mahdollinen vasta-askel on saattanut jäädä lähes kaikilta huomaamatta. Tuo vasta-askel lähtee siitä, että Pietari on entisellä paikallaan. Suomen ulkopoliittinen asema ei ole Ukrainan sodan vuoksi muuttunut mitenkään muuten kuin vähäisessä määrin siksi, että ei vastattu Venäjän noottiin ja kun toimitettiin aseita Ukrainaan. Ja tietenkin Nato-jäsenyyden hakeminen ja jäsenyys vaikuttavat sitten ratkaisevasti, jos niin tapahtuu.

Pietari on Putinin kotikaupunki ja uhkaa jäädä Nato-pussin perälle. Viime sodassa Pietarin piirityksessä kuoli 600 000 venäläistä nälkään. Niinpä vastuunsa tunteva Venäjän johtaja ei salli tuon tapahtuvan uudestaan, vaan se turvaa Pietarin ja samalla Murmanskin ja Arkangelin, jopa Moskovan asemaa tekemällä laajan ennakkohyökkäyksen ohjuksilla Nato-Suomeen, kun tietää tai uskoo tietävänsä, että kolmas suursota on tulossa. Ohjuksia tulee maalta, mereltä ja ilmasta, ja mikään Naton artikla ei tuohon hätään turvaksi ehdi. Jos sitten parin viikon kuluttua saamme muutakin kuin villasukkia, niin taistelut käydään Suomen maaperällä, vaikka Porissa.

Edellisissä sodissa Neuvostoliitolle riitti rajan siirtäminen vähän kauemmas Pietarista. Nyt aseitten kehityttyä ja Suomenkin hankkiessa pitkänkantaman hyökkäysaseita rajan siirtely ei riitä, vaan Venäjä pyrkii miehittämään koko maan ja liittämään sitten itseensä. Eihän suomalaisiin voisi enää luottaa. Finis Finlandiae!

Maapallolla on käyty kaksi eurooppalaista suursotaa ja sama eläinlaji jatkaa vallassa, joten mikä takaa, että ei tulisi myös kolmatta? Ei mikään.

Esimerkiksi jos ja kun Venäjä nyt häviää tämän kaksikymmenvuotiseksi suunnitellun sodan ja menettää ehkä Kriminkin, niin se haluaa myöhemmin revanssia. Se saattaa liittoutua Kiinan ja muidenkin kanssa ja aloittaa kolmannen suursodan hyökkäämällä etukäteen varoittamatta maailmanpolitiikan kuumimpaan ytimeen eteen työnnettyyn tukikohtaan, Suomeen. Tuo voi tapahtua esimerkiksi 40-50 vuoden kuluttua. Ehkä samanaikaisesti Kiina hyökkää Taiwaniin sekä tukee Venäjää myös Euroopassa.

Saattaa suursota eskaloitua nykyisestäkin sodasta, tai sitten, jos nykyinen sota päättyy jossain vaiheessa ratkaisemattomaan, niin ehkä haukat Lännen sotaelinkeinossa ja Israelissa pääsevät myöhemmin niin hallitsevaan asemaan, että saavat USA:n (Naton) hyökkäämään tarkoituksena kerta kaikkiaan hävittää Venäjän valtio maan päältä. Tähän uskoessaan Venäjä iskeekin ensin Suomeen. Tietenkin, vaikka Venäjän uskoma tieto olisi väärä.

On väärin sanoa, että Nato-jäsenyys houkuttelisi Venäjän hyökkäämään Suomeen. Venäläisestä katsannosta jäsenyys tietyssä tilanteessa pakottaa hyökkäämään!

Snellmanin mukaan Suomi voi saavuttaa kansakunnan roolin ainoastaan sivistyksen avulla, ei voimalla. Sivistyksellä se synnytettiinkin ja voimalla oltiin vähällä tuhota. Nyt ollaan jälleen käännytty uskomaan aseisiin.

On surullista, että yhden suvun sukurasitteella näyttää olevan niin kovin suuri merkitys Suomen tapahtumiin. Tarkoitan Erkkoja, jotka ovat olleet Sanoma konsernin pääomistajia ja päätoimitajia. Yli sata vuotta sitten Eero Erkon pelko ja vihamielisyys venäläisiin oli venäläistämisyritysten, sensuurin ja maasta paon vuoksi ymmärrettävää. Vaimokin oli aktivisteja. Mikä vaikutus poikaan Eljas Erkkoon oli sitten vaimonsa Pietarista pelastetulla perheellä, on allekirjoittaneelle tutkimaton kysymys. Eljas käyttäytyi poliitikkona kuten Zelenskyi, ei tuumaakaan, ja valtalehden ansiosta vihamielisyys eli hyvin väestön keskuudessa ja elää edelleen. Eljas Erkko oli Suomen ulkoministeri 1939 eikä myöntynyt Pietarin edustan saarten vaihtamiseen laajoihin maihin Karjalassa, ja niin saatiin Talvisota. Nykyinen sotamanipulaatio Suomen medioissa ainakin vuodesta 2008 lähtien on luku sinänsä. Ei Venäjä hyökännyt Georgiaan. Työnsi hyökkääjät takaisin eikä edes miehittänyt maata.

Aatos, Eljaksen poika, joka ilmeisesti voidaan juutalaisen laskutavan mukaan luokitella juutalaiseksi, vietti elämänsä parhaat vuodet USA:ssa, mikä osaltaan lie vaikuttanut hänen poliittisiin näkemyksiinsä, jotka taisivat suvun tradition mukaisesti perustua enemmän tunteeseen kuin järkeen. Lännessä Aatokseen myös luotettiin. Ottihan toinen juutalainen, mediamoguli Rupert Murdoch, hänet hallitukseensakin. Vaikka Aatos itse ei enää ole ollut fyysisesti viime aikoina vaikuttamassa, niin henkensä on.

Journalistiliiton puheenjohtaja valitteli minulle vuonna 1986, että Suomi on niin keskittynyt maa, että sen voi vallata puolella hävittäjäkoneen hinnasta, ja toimija voi pistää hyvät fyrkat omiin liiveihinsäkin. Kunnon russofoobikot eivät kuitenkaan mitään rahaa tarvitse, ja nuorille ministereille riittää mahdollisuus uran jatkumisesta ulkomailla.

Taustallahan on se ongelma, että länsimaista demokratiaa valistusajalla suunniteltaessa ei voinut olla aavistustakaan tulevasta massatiedotuksen vallasta. Toteutettiin vain vallan kolmijako. Tietääkseni median vallasta ei ole perustuslaissamme mitään. Pitäisi olla. Ihmisten tyhmentäminen on nykyisin kovin helppoa. Poliittista opetusta tarvittaisiin jo alaluokilla.

Tähän liittyy, että olen useinkin ajatellut kokoomuslaisten Nato-kantoja. Että mahtavat olla monella isoisän ajoilta perittyjä. Itse ei ole tarvinnut nähdä sitä vaivaa, että olisi lukenut edes sopimuksen viidennen artiklan. Liekö sitä suomeksi olemassakaan? Yleensäkin vastuun ottaminen omista mielipiteistä on raskasta. Viiteryhmän ja johtajien perässä on helpompaa ja itselle uran kannalta edullisempaa. Niinpä puoluekannasta riippumatta Nato-hysteriaan yhtyminen on ollut helppoa. Eikä ole ollut tarvetta ajatella tulevaisuutta pidemmälle Naton jäsenenä. Tämä tärkein mahdollinen vasta-askel on jäänyt havaitsematta.

Tietenkin jäsenyyteen liittyy myös atomisodan riskin lisääntyminen jo ihan teknisistä syistäkin johtuen. Yhteinen maaraja osapuolten välillä lisääntyy lähes kominkertaiseksi, jos pientä Kaliningradin aluetta ei oteta huomioon.

SITTEN TÄRKEÄ NÄKÖKOHTA!

Huomasin äskettäin netistä, että Nikkelin kaivos Petsamossa on suljettu viime vuonna! Itse asiassa saastuttava valimo oli suljettu, kaivos jo aikaisemmin. Sen pitäisi kaiken järjen mukaan merkitä sitä, että käytävä Jäämerelle olisi ostettavissa edullisesti. Tietenkin vain, jos maiden kesken vallitsee ystävällismieliset välit. Kaivoksen ympäristö lie laajalti saastunut, mutta ilman puhtauden puolesta liikkumisen Käsivarren länsiosissa pitäisi olla okei. Koko entisen Käsivarren ostamisen tiellä lienee, että siellä on kaivoksia vähän idempänä ja onhan Murmanskin sotilastukikohta varsin lähellä. Jonkinlaisen puskurikaistan ostamisesta voisi kuitenkin neuvotella ja idealla, että se olisi demilitarisoitua aluetta ja että Norjan puolelle perustetaan samanlainen alue, Norjan tai Suomen omistama. Itse satamakaupunki, entinen tai uusi, voisi kyllä olla Suomen miehittämä.

Rautatien rakentamista Soklin kautta Jäämerelle pidän mielekkäänä. Parantaisihan rata Soklin kaivoksen ohella myös yleistä poikkeusolojen turvallisuutta maassa. Emme olisi pelkästään Itämeren laivaliikenteen varassa. Jäämeren satamamme olisi myös tärkeä tukikohta Koillisväylän liikenteelle, mikä on tarkoitus tehdä ympärivuotiseksi lähi vuosina. Koillisväylä on vaihtoehto Suezin kautta kulkevalle liikenteelle. Suezin kanava oli äskettäin tukossa pitkän aikaa, ja liikennöinti Tanskan salmien kautta oli mahdotonta vuosien 1940-41 paikkeilla.

Kansantalouden kannalta jäsenyys on todella huono asia, kuten koko pakotesotakin. Kysymyshän siltä osin vaikuttaa olevan suunnitelmasta kapseloida, eristää koko Venäjä. Sehän sisältyi amerikkalaisen vuonna 1997 perustetun ajatuspajan suunnitelmaan PNAC, Project for new American century. USA:n apulaisulkoministeri Victoria Nulandin mies Robert Kagan oli porukan perustajia. Suunnitelmaan kuului myös vallanvaihtoja muslimimaissa.

Nuland oli apulaisulkoministeri myös vuosina 2013-14. Jälkeenpäin hän on kehunut julkisesti käyneensä Maidanin aikaan Ukrainassa viisi kertaa järjestelemässä vallankumousta ja sen jälkeistä hallintoa. Järjesteli siten, että ensi töikseen uusi hallitus teki kaksikielisestä maasta yksikielisen. Odessassa väkijoukko poltti yli 40 venäjänkielistä kerrostaloon.

Zelenskyin rahoittaja ja nostaja Polomoiskyi rahoitti heti vastareaktion synnyttyä yksityisarmeijaa, Azovan pataljoonaa, separatisteja vastaan. Jokin vastareaktio voitiin varmaankin arvata. Polomoyskyi on myös Israelin kansalainen ja Zelenskyilläkin on siellä sukulaisia. Yksityisarmeijat vaikuttivat siihen, että separatistit joutuivat vetäytymään ja heille jäi vain osat toiminnallisista maakunnista. Tämä on mielestäni selvä osoitus, että ei Venäjä siellä ollut sotaa aloittamassa, sillä ei kai venäläisiä niin helposti olisi taaksepäin työnnetty? Varmaan Venäjä on sittemmin tukenut separatisteja ja sodan lopettaminen oli Putinilla tähtäimessä. Keinoksi jäi vaan vähemmän kelvollinen ja moraaliltaan moitittava.

Luulenpa, että muutkin kuin antisemitistit saattavat havaita, että joillakin juutalaisilla on ollut näkyvän kielteinen suhtautuminen Ukrainan venäjänkielisiin. Se on ymmärrettävissä pitkäkestoiseksi provokaatioksi, mikäli muita selityksiä ei löydy. Lopulta Putin astui ansaan, kun vielä vakuutettiin, että Nato ei sodi vastaan. Koko maan valloittaminen ei kyllä ole voinut olla kyseessä, koskapa miesvahvuuskin oli vain samaa luokkaa kuin puolustajalla ja vuodenaikakin oli aivan väärä. Vaikuttaa kuin Putin olisi pelännyt oman aikansa käyvän vähiin eikä halunnut jättää Itä-Ukrainan ongelmaa seuraajalleen. Epäonnistunut hyökkäyskiila Kiovaan oli ilmeisesti tarkoitettu Zelenskyin suistamiseksi vallasta, mutta näyttelijästä tulikin kansallissankari, joka pitää huolen, että sota ei aivan heti lopu. Pohjanmaan risukoista katsoen Z vaikuttaisi palvelevan kolmea tahoa, ehkä Ukrainaa vähiten.

VIELÄ SUOMEN VAIHTOEHDOISTA

Kyllä minusta puolueettomien maiden historia on kunniakkaampi kuin ”länsimaisia arvoja toteuttavien demokraattisten maiden yhteisöön kuuluvien” historia. Ja taloudellisesti puolueettomuus olisi niin kovin paljon edullisempaa. EU:n vuoksi on kärsitty kaksi integraatiolamaa ja euro, tuo Saksan valuutta, on joka päivä väärä raha maallemme, yliarvostettu. Vaikuttaa, että ns. asiantuntijatkaan eivät tajua, että euro haittaa vientiämme myös euromaihin sekä kotimarkkinatuotantoamme!

Snellman halusi oman rahan, eroon isosta organisaatiosta, ja niin pitäisi haluta nytkin. Jos omaa rahaa pelätään, niin olisihan se jo yhteisvaluutta tai valuuttayhteistyö Ruotsin ja kenties muidenkin Pohjoismaiden kanssa edistystä.

Aikoinaan laskin jostakin tilastosta, että huippujen mukaan kesästä 2001 loppukesään 2008 euron arvo dollariin nähden nousi 94 %. Melkoinen palkankorotus suomalaiselle duunarille, mutta eihän kansantalous tuollaista ikuisesti kestänyt.

Jospa tässä olisi sellaista, joka kannattaisi tuoda presidentinkin tietoon. Kuka hänelle pääsisi kertomaan? Hänhän tämän karmean virheen jäsenyydestä voisi estää. Riskianalyysissä puolueettomaksi heittäytyminen kyllä Nato-jäsenyyden voittaa.

OLISIKO SIIS MITENKÄÄN MAHDOLLISTA, ETTÄ SUOMEN ULKOPOLITIIKASSA OTETTAISIIN JÄRKI KÄTEEN? IHAN SNELLMANIN SUOSITUSTEN MUKAISESTI.

Terveisin

Mauri Nygård

FL, Maantieteilijä

Djupvikintie 8

68550 ÖJA

0400540678

mnyg@pp.kpnet.fi

Laeave a Reply