TOISINAJATTELIJA TULEE TAAS

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 17 helmi 11 - 0 Comments

MIKÄ TOISINAJATTELIJA?

No kun valtaeliitti ja valtamedia ovat mieltäneet toisen puolen suomalaisista jotensakin kummajaisiksi, toisinajattelijoiksi, jotka eivät ymmärrä omaa parastaan, niin koin tuon määrittelyn osuvan hyvin kohdalleni. Siis nuo toisinajattelijat eivät usko, vaan jatkavat jurnutustaan EU-jäsenyyttä ja euroakin vastaan.

Vuonna 1994 kävi 40 prosenttia kaikista Suomen äänioikeutetuista sanomassa kyllä EU-jäsenyydelle. Loput joko vastustivat tai eivät äänestäneet. Kyllä-puoli voitti kansanedustajien mielestä ja jäseniksi mentiin. Luovuttiin kansanvallasta ja kansallisesta itsenäisyydestä. Sen jälkeen vastustajat ovat kadonneet jonnekin median ulottumattomiin. Tai lähes ainakin. Se ei johdu vastustajista vaan mediasta.

Niinpä yrittelin joitakin vuosia sitten viritellä sellaista nettimediaa, jossa olisi ollut mahdollisuus näyttää myös korkeatasoista videokuvaa. Vanha suola janotti, sillä ensimmäinen ammattini oli toimiminen television kameramiehenä.

Kotimaisten palvelimien käyttäminen oli viime vuosikymmenen puolivälissä kovin kallista ja hankalaa, ja jotkut You Tubet katsoin kuvanlaadultaan turhan kehnoiksi, eikä niissä pitkiä videoita näytettykään. Niinpä piti yrittää panna pystyyn oma palvelin.

Paikallinen kaapelit omistava firma laittoi ehdoksi, että pitää olla yritys, jotta saa palvelimen kotiinsa. Perustin yrityksen, toiminimen ”Toisinajattelija”. Opiskelijoiden muodostama firma kasasi palvelimen ja ohjelman videoita varten. Ei vaan oikein tullut valmista. Tuli kesälomakin, mutta aloittelin kuitenkin koemielessä. Siihen se sitten jäikin, sillä sain niin paljon viruksia kimppuuni, että luovutin.

Kehitys on kehittynyt. Ilmaispalvelimille on mahdollista siirtää hyvääkin kuvaa. Sitä yritän tällä kerralla. Aloitan nyt kuitenkin aluksi vain tällaisella tekstivaroituksella, että perästä kuuluu. Kirjoittelen alkuunsa blogimaisesti ja laitan sivuille vanhojakin tekstejä. On kiva kertoa, että mitä minä sanoin! Muutaman ääniraidankin ajattelin piakkoin laittaa, euron tulemisesta.

Omia videoita on kuvattuna, mutta eipä juurikaan editoituina. Jos siis aikaa riittää, niin näiltä sivuilta pääsee jatkossa näkemään ja kuulemaan musiikkivideoita, seuraamaan seminaariviisauksia ja seuraamaan Toisinajattelijan kommentteja, teatterinpätkiäkin. Kritisoimaankin niitä. Ajatuksena on, että myös ihmisten kotivideoita voisin ennen pitkää laittaa näkyville. Katsotaan nyt, mihin aika ja resurssit myöten antavat. Paljon riippuu siitä, saanko nörttitukea, sillä itse olen yksin liian kömpelö tietotekniikan alalla.

Kyllä kyllä. Liittyyhän tämä sivujen aloitusajankohta siihen, että kansanedustajavaalit ovat lähestymässä, ja että olen ehdolla Oulun vaalipiirissä. IPUn vpj kun nykyisin olen, niin aateluus velvoittaa. Oulun piirissä on vaaliliitto, jossa IPUn eli Itsenäisyyspuolueen lisäksi ovat mukana Kristillisdemokraatit ja Köyhien asialla puolue. Olen ainut IPUn ehdokas, joten saan kaikki IPUlle annettavat äänet. Maurilla on siis mahiksia, jos hieman tukeakin saisin. Vaaliliittosopimus allekirjoitettiin Oulussa tiistaina 8.2.2011.

MIKÄ VAALILIITTO?

Nykyisen vaalilain mukaan puolueet voivat solmia keskenään vaaliliiton ja asettaa ehdokkaita yhteensä sen määrän, mikä missäkin vaalipiirissä on yhdellä puolueella enintään mahdollista asettaa. Oulun vaalipiirissä vaaliliiton ehdokkaiden määrä saa siten olla enintään 18.

Vaaliliiton sisältä pääsee eduskuntaan yksinkertaisesti se, joka saa eniten henkilökohtaisia ääniä, jos vaaliliiton yhteinen äänimäärä yhden edustajan edellyttää. Ei siis ole väliä sillä, mistä vaaliliiton puolueesta tuo henkilö on.

Siis vaikka vaalitelineissä IPUlla, Kristillisdemokraateilla ja Köyhien asialla puolueilla ovat omat julisteensa ja kenties kaukanakin toisistaan, niin äänet menevät samaan laariin, ja jos äänet yhteensä riittävät, niin eniten ääniä saaneet menevät läpi. Äänestyskopin ehdokasyhdistelmässä sitten lukee, että puolue on vaaliliitossa. Oulun vaalipiirissä ehdokasyhdistelmässä IPUn alla on vain yhden ehdokkaan nimi, mutta se ei ole ollenkaan huono asia. Päinvastoin.

Nykyinen laki ei tunnu oikein fiksulta eikä demokraattiselta. Parempi olisikin, jos sovellettaisiin aikoinaan käytössä ollutta vaalirengas -mahdollisuutta. Siinä äänet jaetaan ensin puolueiden kesken ja katsotaan, mikä puolue sen edustajan saa. Nykyiseen systeemiin on kai siirrytty, kun on haluttu vähentää innokkuutta vaaliliittoihin. Ns. suuret puolueet eivät halua uusia yrittäjiä kehään. Niinpä sitten eduskuntapuolueet ovat jo sopineet, että vuoden 2015 vaaleissa ei enää saa solmia lainkaan vaaliliittoja. Samalla laitetaan valtakunnallinen kolmen prosentin suuruinen äänikynnys eduskuntaan pääsemiselle. Näin uusien puolueiden nousua halutaan vaikeuttaa. Tuonkin vuoksi olisi tärkeää, että näissä vaaleissa, joissa vielä on mahdollisuus vaaliliittoihin, ihmiset kävisivät joukolla äänestämässä Itsenäisyyspuoluetta. Joskus se oikean puolueen äänestely on aloitettava.

NO ONKO TOISINAJATTELIJALLA MAHDOLLISUUKSIA?

Kyllä Maurilla on mahiksia. Mauri on ainut IPUn ehdokas, joten kaikkien IPUa äänestävien äänet menevät Maurin hyväksi, ja toisaalta Mauri uskoo vakaasti vaaliliiton mahdollisuuksiin. Tavoitteena on kaksi eduskuntapaikkaa, ja näinä murroksen aikoina se saattaa toteutua. Mitä tahansa voi vielä ennen vaalejakin tapahtua.

Kristillisdemokraateilla on ollut Oulun piiristä ennenkin kansanedustajia, joskaan ei juuri tällä hetkellä. Vaaliliitto antaa siten mahdollisuuden ainakin yhdelle koalition ehdokkaalle. Mistään huonosta puolueesta tuo ehdokas ei missään tapauksessa tule olemaan. Ääni ei siis mene niin sanotusti hukkaan eikä mene nykyisille valtapuolueille äänestipä ketä tahansa tuossa liitossa.

Jos valtapuolueita äänestää, niin silloin ääni ei ainoastaan mene hukkaan, vaan se on suorastaan vahingollinen. Myös jos jättää äänestämättä, niin se on käytännössä kuin puoli ääntä Kokoomukselle. Tuon puolueen kannattajathan käyvät kyllä ahkerasti äänestämässä.

JOS MEDIA!

On huomattava, että ennen vaaleja millään puolueella ei ole yhtään ääntä taskussaan. Ei ole suuria eikä pieniä puolueita. Ei pääministeripuolueita. Kaikki puolueet ovat eduskunnan ulkopuolisia puolueita sillä erotuksella, että osa on jakanut veronmaksajien rahoja itselleen puolue- ja vaalityöhön (vuosittain 200 000 e per edustaja). Valtamedia ja valtapuolueet haluavat luoda mielikuvia ja puolueita karsinoida (myös Yle) entisen vallan säilyttääkseen. Valta on kuitenkin vaaleissa äänestävällä kansalla. Jos demokratiassa eletään.

Jos media haluaisi edistää uutta ajattelua yhteiskunnassa, niin se antaisi eniten tilaa uusille yrittäjille. Entisten hallituspuolueiden mielipiteet ja iskulauseethan ovat jo tuttuja ennestään. Kaikki uudet ideat, keksinnöt, aatteet eli innovaatiot syntyvät ensin yhden ihmisen päässä tai hyvin pienessä ryhmässä. Jos ne päästetään julkisuuteen, niin niistä voi päästä nauttimaan koko yhteisö.

RAHA RATKAISEE, VAI KUINKA?

Kyllähän se niin on, että etenkin puolue, josta media johdonmukaisesti vaikenee, tarvitsisi rahaa päästäkseen julkisuuteen. Toki puolueen aktivistit tekevät jatkuvasti ilmaista talkootyötä asiamme levittämiseksi mm. netissä, oman lehden IPUn välityksellä ja yleisönosastoillakin siinä määrin kuin lehdet huolivat kirjoituksiamme. Mutta kaikenlaisia kuluja on, vaikka henkilökohtaisesti ei mainostaisi yhtään.

Eduskuntapuolueet ovat päättäneet jakaa keskenään meidän veronmaksajien rahaa niin paljon, että sitä tulee jokaista kansanedustajaa kohden 200 000 euroa vuodessa. IPUn toimintaan tuollainen summa olisi jo lottovoitto. Kansainvälinen korruption vastainen elin Greco onkin jo pariin kertaan kiinnittänyt huomiota Suomen erikoisiin sortokäytäntöihin ja IPU on pyytänyt ulkomaisia vaalitarkkailijoita maahamme. Uusin paljastus tällä alalla on, että eduskuntavaaleissa on säännönmukaisesti löytynyt enemmän äänilippuja kuin on merkitty ihmisiä äänestäneiksi. Kysymyksestä on tähän saakka vaiettu. Eduskunnan kansliatoimikunta (pj Sauli Niinistö) on myös pyrkinyt rajoittamaan mielenosoituksia vuokraamalla Eduskuntatalon ympäristön maa-alueita Helsingin kaupungilta ja ottamalla siten poliisille kuuluvan mielenosoituksia suojelevan vallan itselleen eli poliittiseen ohjaukseen. Tästä aiheesta lisää myöhemmissä kirjoituksissa.

Tukea voi muutenkin kuin antamalla rahaa. Voi esimerkiksi jakaa lehteämme ja esitteitämme. Voi myös pystytellä julisteita ja banderolleja. Ottakaa yhteyttä joko suoraan Toisinajattelijaan (alias Mauri Nygård) mnyg@pp.kpnet.fi, puhelin 0400-540678 tai vaaliasiamieheemme Maila Kumpulaiseen, sähköposti maisan.posti@suomi24.fi. Maila on samalla Itsenäisyyspuolueen (IPU) Oulun piirin puheenjohtaja.

INTEGRAATIOLAMA

Kun meillä oli suuri lama 90-luvun alussa, niin siitä syytettiin milloin laiskoja duunareita, milloin pankkeja tai idänkauppaa. Ei huomannut media eivätkä tutkijat, että mokoma lama tai taantuma oli tullut kaikkiin niihin Länsi-Euroopan maihin, jotka halusivat päästä suunnitellun unionin ja rahaliiton jäseniksi. Kumma kun naapurimaan duunaritkin olivat laiskistuneet likimain samaan aikaan! Oli se kummaa sekin, että kun vuoden 1993 paikkeilla piti alkaa integraation syvenemisen johdosta suuri taloudellisen kasvun kausi koko EU:ssa, niin sen sijaan saatiinkin taantuma tai lama.

Saatiin siis kansainvälinen taantuma. Integraatiolama. Jos tutkijat ja media olisivat halunneet tuon kertoa, niin silloin olisi pudonnut pohja pois suomalaisten syyllistämiseltä. Niinpä totuus vaiettiin ja syötettiin pajunköyttä, tässäkin asiassa.

Yritin saada totuuden esille jo vuoden 1991 alkupuolella valtakunnallisissa lehdissä. Sillä tuloksella, että Hesarinkin pääkirjoitussivun toimittaja tuskastui ja sanoi, että voin joutua mustalle listalle. Siellä sitten huomasinkin olevani. Yhdestoista lehti, se, jossa vaimoni oli toimittajana, julkaisi sitten kirjoitukseni. Se on tässä liitteenä kuva muodossa. Sitä voi suurentaa paremmin luettavaan kokoon.

Terveisin, Toisinajattelija

Laeave a Reply