Minulla on vaikeuksia onnitella

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 10 huhti 17 - 0 Comments

 

Minulla on vaikeuksia onnitella erästä voittajaa

 

Käydyissä vaaleissa Keskustan kannatus laski valtakunnallisesti. Viesti Kokoomuksellekin oli selvä, ja Soinin ”petos” on oma lukunsa. Vaan mitä tapahtui Kokkolassa? Keskusta sai 0,8 prosenttiyksikön suuruisen voiton! Voitto on niin mykistävä, että rehellisesti sanoen minulla on vaikeuksia onnitella voittajaa. Mitä äänestäjät ajattelivat?

 

Keskustan vahva mies Kokkolassa ei halunnut lisää rahaa valtiolta kyläkouluille, ja Keski-Pohjanmaa ja Kokkola ovat ehkä eniten Venäjälle suunnatuista pakotteista kärsivä alue. Tarkemmin sanoen Venäjän vastapakotteista maataloustuotteille. Tuottajahinnat ovat sen vuoksi laskeneet, monet tilat joutuneet vaikeuksiin ja Kokkolalle kerääntyy vähemmän verotuloja. Siitä kärsivät vähäosaisimmat eniten.

 

Siis kun nyt halpuutetaan hintoja, niin se tapahtuu paljolti siksi, että maatalousvientiä Venäjälle ei juuri ole. Ja kun halpuutetaan, niin tuottajahinnat on pidettävä alhaisina.

 

Kaikki tämä on yksistään Suomen päättäjistä kiinni. Mikään EU:n säädös ei pakottanut Suomea pakotteisiin. Suomella olisi ollut myöhemminkin monta kertaa mahdollisuus hypätä pois hullusta kelkasta, mutta kaipa poliitikkojen omat halut ulkomaan virkoihin ovat estäneet kansakunnan edun mukaisen ratkaisun. Päävastuullisina pääministeri ja presidentti.

 

Omalta osaltani olen kiitollinen ”yksinäisen ratsastajan” saamista äänistä. Kiitoksia lämpimästi! Kaupungissa on siis niitäkin, jotka eivät etsi vain läpimenijää, vaan äänestävät henkilöä tai tahoa, joka ajaa heidän haluamaansa politiikkaa. Monien äänestäjien kohdalla näin ei tapahdu, vaan he äänestävät itseään vastaan. Useimmat täällä haluaisivat tavallani, että ei mentäisi Natoon, ja kai likimain puolet tavallani, että erotaan EU:sta ja eurosta, mutta äänestävät kuitenkin kuten ennen. Vinoillen sanottuna: haluavat muutosta äänestämällä entisiä.

 

Toivon, että äänestäjäni ottaisivat yhteyttä sähköpostiini nygard.mauri@gmail.com. Tulen mielelläni juttelemaan. Sitä ennen lukekaa blogia toisinajattelija.fi.

 

Mauri Nygård

Laeave a Reply