MIKSI MTK EI VAADI EROON PAKOTEISTA?

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 24 maalis 19 - 0 Comments

Miksi MTK ei vaadi eroon pakotteista?                           060918

Maanviljelijöiden tuska on päässyt medioihin. Hyvä niin. Pysähdyttävää oli, kun A-studion tv-ohjelmassa 5.9.18 näytettiin maanviljelijän brutto-osuutta leivän hinnasta. Se siivu oli kolme prosenttia. Lähes kaikki totesivat, että Venäjä-pakotteet on ongelman perussyy. Ministerikin totesi, että näin ei voi jatkua. Ratkaisuksi esitti hurskaita toiveita.

Keskipohjalaisille tuttu SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine kertoi, että Venäjälle viennin tyrehtymisen johdosta maitotaloudesta lähti 400 miljoonaa euroa vientituloja. Muutoin hänenkin ratkaisukeinonsa tilanteeseen olivat liirum laarumia.

Kukaan ei sanonut suoraan, että Suomen pitää lopettaa taloussotansa Venäjää vastaan, jolloin päästään irti pakotteistakin. Ihan täysin entinen ei tietenkään palaisi, sillä Venäjä on kehittänyt omaa tuotantoaan ja ottanut uusia kauppakumppaneita, mutta pakotteista irtoaminen on ratkaisun avain. Sitä ei ollut vaatimassa MTK:n edustajakaan, sillä tuon organisaation edustaja puuttui joukosta.

Vaan ei ole MTK muulloinkaan vaatinut Sipilän ja Niinistön ulkopolitiikkaan muutosta. Muutoshan tulisi, jos viljelijät vaatisivat sitä vaikka vain parin-kolmen päivän mittaisella varoituslakolla, noin alkajaisiksi.

Sipilän ja Niinistön kannattaisi tehdä pakotepolitiikassaan käännös nopeasti, ennen kuin Paavo Väyrynen pääsee sitä vaalikeskusteluissa esittämään.

Mauri Nygård

Laeave a Reply