Kun asiasta en tiedä, niin kannatan eroa

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 27 huhti 23 - 0 Comments

-Julkaistu Kokkola-lehdessä 19.4.23 siten, että kappale kaupunginhallituksen puheenjohtajan reagoinnista ja hintojen noususta oli jätetty pois-


Kokkolan Energian johtaja eroaa. Asiasta en tiedä mitään ja siksi kannatan eroa. Nimittäin, kyllä kaupunkilaisten olisi pitänyt saada tietää paljon enemmän, mitä on sähkön hinnan taustalla. Esimerkiksi tammikuussa spot -sähkön hinta oli 7,9 ja helmikuussa 8,0 c/kwh. Silti Energia peri minulta alveineen yli 17 c/kwh ja ilmeisesti aikoi jatkaa samaan tyyliin, vaikka on väittänyt, että hinta laskee automaattisesti, jos hintataso laskee. Eikä yhtiön pitäisi edes olla juurikaan riippuvainen markkinahinnasta, kun sillä on omaa tuotantoa ja osakkuussähköä.

On siis vaikuttanut, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Innasen reagoiminen ja kattohinnasta sopiminen onkin vaan nostanut hintaa. Ei ihme, ettei Innasta valittu eduskuntaan.

Olin yhtiön tiedotustilaisuudessa. En oppinut mitään, ja toimitusjohtaja totesikin, että ei mennä syntyihin syviin, vaikka juuri niistä olin kiinnostunut. Niinpä kirjoitin sitten Kokkola-lehteen ja esitin kysymyksiä, mm. pörssipelistä. Kukaan ei vastannut.

Eipä ole tullut selityksiä valtakunnan kuvioistakaan. Miksi elinkeinoministeri ja Suomi, suurin piirtein sähköstä omavarainen maa, sallii korkeiden tukkuhintojen perimisen? Olisihan sähköä voitu säännöstelläkin. Elinkeinoministeri Lintilä (kepu ja K-P) oli jossain EU:n kokouksessa ja selitti, että kaikki maat eivät kannattaneet kattoa tukkuhinnalle, ja siksi Suomessakaan sitä ei määrätä. Myöhemmin selvisi, että nimenomaan Lintilä ei kannattanut. Kansan selitys on, että halutaan paikata Fortumin ja hallituksen möhlintää Uniper kaupoissa. Samalla UPM käärii isoja voittoja. Ja hallitus jatkoi möhlintää ajamalla Fortumin pois Venäjältä.

Kansalla on sama selitys siihen, miksi Olkiluoto kolmosessa ilmeni niin paljon vikoja. Ja mielenkiintoista on, että pörssisähkön hinta pomppasi uudelle korkealle tasolle samalla, kun Olkiluodon sallittiin käynnistyä. Onko selitys, että kaukana Saksassa suljettiin viimeiset atomivoimalaitokset, eikä Olkiluoto niitä täysin korvaa? Suomalaiset ovat poliittisesti lahjattomia (Paasikivi).

Mauri toisinajattelija.fi

Laeave a Reply