Katalin Miklossylle demokratiasta

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 11 huhti 19 - 0 Comments

Katalin Miklossylle demokratiasta

14.2.2019

Onnittelut tv-esiintymisestä!

Satuin katsomaan nyt torstaina loppuosan keskustelusta, jossa Sinä edustit mielestäni oikeaa lähestymistapaa. Puheenjohtajankin asenne, tietysti, oli voimakkaasti se, että meidän demokratia on se paras ja oikea ja pitäisi viedä muihin maihin. No kaipa minäkin olen samaa mieltä tämän fiktiivisen idean hyvyydestä, jos se vain toimisi. Se edellyttää kuitenkin ihmisiltä halua osallistua ja se edellyttää, että valta todella olisi äänestäjillä eikä esimerkiksi medialla tai median, talouden ja politiikan yhteenliittymällä. Siitä vedin viime keväänä Suomen sosiaalifoorumissa Helsingin Arbiksella seminaarin teemalla vallan kolmijaosta vallan viisijakoon.

Olin sitä mieltä, että kolmijako-oppia kehiteltäessä ei voinut olla mitään käsitystä tulevan median kehityksestä ja sen tulevasta vallasta. Ranskan vallankumouksenkin aikoihin lentolehtisten katsottiin olevan rahvaan, pienen ihmisen puolella, ja tämä käsitys on edelleen voimassa käsitteessä vallan vahtikoira.

Niinpä median valta jäi uusiin ”demokratian” hallintorakenteisiin lisäämättä. Meillä ihmisillä puolestaan ei ole mitään synnynnäistä lajinkehityksen myötä kehittynyttä hälytyskelloa nykyaikaista massatiedotusta ja manipulaatiota vastaan (olen opiskellut myös eläintiedettä). Manipuloitsijoilla on maailmanhistorian parhaat työvälineet. Somesta huolimatta.

Vallan vahtikoira on lahjottu, ja se on vaihtanut puolta.

Valistuksen aikaan 1600-1700 -luvuilla, kun valtiorakennetta pohdittiin, ei myöskään tiedostettu kunnolla talouden eli kapitalismin tulevaa kehitystä ja merkitystä. Filosofit olivat itse yläluokkaa, joten kumottavaksi kohteeksi helposti muodostui vain kuningas. Yhdysvaltain perustuslaki säädettiin jo 1700-luvulla ja Karl Marx vaikutti myöhemmin. Muut maat ovat sitten mukailleet USA:n systeemiä pitäen kiinni vallan kolmijaosta. Perustuslaissa pitäisi kuitenkin ottaa tietoisesti huomioon myös median ja talouden valta, jos kansanvaltaa haluttaisiin. Seminaarimme tekikin tästä aloitteet eduskunnan perustuslakivaliokunnalle ja tulevaisuusvaliokunnalle. Jouni Backman ja Liisa Hyssälä tekivät myös listan toimista eduskunnan työn parantamiseksi, ja keväällä oli demokratiasta myös väitös, johon en ehtinyt tutustua.

Niin, meillähän on eletty EU-kaudella yksipuoluejärjestelmässä. Kaikki eduskuntapuolueet kannattavat euroa ja ovat hiljaisuudessa siunanneet myös isäntämaasopimuksen Naton kanssa. Siihen perehdyin tarkemminkin, kun tein aloitteen Itsenäisyyspuolueen kokouksessa, että käännetään se porukalla, kun valtiovalta oli ilmoittanut, että ei tule sitä suomeksi kääntämään. Olin puolueen varapuheenjohtaja. Yhden kaverin kanssa sitten käänsimme ja minä toimitin julkaisun Näin Suomea viedään. Se toimitettiin kaikkiin medioihin sähköisesti ja siitä pidettiin netissä hyvin edeltä käsin tiedotettu julkistamistilaisuus. Oman maakuntani lehteen Keskipohjanmaahan vein lisäksi kaksi paperista kappaletta, toisen päätoimittajalle ja toisen uutispöydälle.

Kirjassa on neljä kirjoittajaa, tunnetuin entinen ulkoministeri ja kansainvälisen politiikan professori Keijo Korhonen. Mikään valtakunnallinen tai maakunnallinen media ei kuitenkaan maininnut kirjasta sanallakaan. Ainoastaan paikallislehti Perhonjokilaakso eli päätoimittajansa Mauri Aho kirjoitti kirjasta myönteisen arvion. Mauri Aho on Esko Ahon veli.

Nykyisin eduskunta on kaksipuoluejärjestelmässä. Sitä toista puoluetta edustaa Paavo Väyrynen eli Seitsemän tähden liike. Siksi hän on niin haukuttu ja pelätty.

Mediassa Suomen todellisella oppositiolla ei ole käytössään yhtään lehteä tai tv- tai radiokanavaa, toisin kuin esimerkiksi Venäjällä. Lisäksi Väyrynen on päätetty jättää vaalikeskusteluissakin eduskuntaan kuulumattomien joukkoon. Jätettiin myös pois pääministerigallupista, jne.

TV-keskustelussanne HS:n päätoimittaja Caius (vai onko Kaius) Niemi totesi jotenkin siihen tyyliin, että medialla voidaan vaikuttaa. Media todella vaikutti johtamalla ”unohdettua kansaa” eli perussuomalaisia kaksissa vaaleissa rajusti harhaan. Hypetys niin 2011 kuin 2015 oli valtavaa. Siis lähinnä esillä pitäminen. Yritin varoitella yleisönosastoilla Timo Soinista, mutta sääsken ininäksi jäi. Nyt sitten puolueen pj:ksi saatiin Nato-mies. On varmaan haluttu kaveri ministeriksi tulevien vaalien jälkeen.

Keräsin viime syksynä kortteja Väyrysen puolueelle. Silloinpa sitten katkesi myös mahdollisuuteni saada kirjoituksiani maakuntalehteen, Keskipohjanmaahan. Viimeisin oli kyllä jo minulta vain ärsyyntyneen vinoilua toimitukselle ilman toivoakaan julkaisemisesta.

Muuten vanhoja tekstejäni voi lukea kotisivulta toisinajattelija.fi. On siellä siitäkin, miten Jutta Urpilainen jymäytti Suomen kansaa, ja kun kokematon Hesarin pt Mikael Pentikäinen tuli sallineeksi julkisuuteen tiedon, että ei sieltä oikeuden päätöksen perusteella avatusta arkistosta mitään valtiosopimusta Kreikan kanssa löytynytkään, niin Pentikäinen erotettiin kahden viikon kuluttua. Saman viikonlopun aikana erotettiin myös Demarin päätoimittaja. Kun Pentikäinen ei kertomansa mukaan tiennyt syytä erottamiseensa, niin pian hänet valittiinkin Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajaksi. Nyt hän on yrittäjien toiminnanjohtaja, luottomies siis.

Olishan näitä. Esimerkiksi kun Antti Kuosmanen, EU-jäsenyysneuvottelija, kirjoitti kirjan Suomen tie Euroopan Unioniin, niin kirja vedettiin pois kaupoista ja kirjastoista. Antti tuli kertoneeksi, että suomalaisille valehdeltiin ennen kansanäänestystä tiettyjen maataloustukien pysyvyydestä. Antti oli hiljaa ja kohta hän olikin suurlähettiläs Kauko-Idässä.

Koetun natotusaikakauden perusteella kuudenneksi valtiomahdiksi pitäisi ottaa sotaelinkeino. Sen intressit yhtyvät maailmalla perinteiseen kolonialismiin ja Israelin valtion intresseihin. Monet Israelin viholliset ovatkin nyt sorakasoina. Kun Venäjä myös on Israelin vihollinen, niin sota Venäjää vastaan olisi mitä toivottavinta. Sotaelinkeinon kannalta mahdollisimman pitkäaikainen mieluimmin tavanomaisilla aseilla käytävä sota ja täällä Suomen maaperällä viimeiseen suomalaiseen. Ei toki Pyhällä Saksan maalla käytävä (tämä on sanonta). Kauppasotahan nyt onkin menossa, ja jos Trump ei olisi voittanut, niin mahdollisesti jo kuumempikin. Vaan jotain sotiahan sen Trumpinkin pitäisi järjestää, jotta hengissä säilyisi.

Elämme pehmeässä fasismissa.

Terveisin
Mauri Nygård

Fil.lis., eläkeläinen, ent. Keski-Pohjanmaan Maakuntaliiton tj, kunnanjohtaja, tutkija, yhdyskuntasuunnittelija, Kehitysmaainstituutin perustajajäsen, kehitysmaamaantieteen assistenttinakin pätkän, ja Halifaxissa kuuntelin huonolla kielitaidollani esitelmiä Afrikka Instituutissa.

PS

Kevään 2019 aikana Keskipohjanmaa on julkaissut kirjoituksiani.

Laeave a Reply