Hallitus ansaitsee kiitoksen

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 20 huhti 17 - 0 Comments

 

Hallitus ansaitsee kiitoksen

 

Suomenmaa 180417

 

 

Suomenmaassa iloittiin alkuvuoden hyvistä taloustiedoista, ja hallitusta kiitettiin heti otsikossa. Vakuudeksi oli otettu myös politiikantutkijan mielipide, jolloin uskottavuutta saatiin mainitsemalla sana tutkija otsikossa. Lukijoiden kommenteissa sitten jo ylistettiin pääministeri Sipilää estoitta, mikä sai toisinajattelijan reagoimaan lehden keskustelussa.

 

 

Mauri Nygard ·

Voi pyhä yksinkertaisuus, sanoisin aikaisemmista kommenteista, joita tässä näkyy. Talous nousee Sipilän tai aikaisempien hallitusten toimista huolimatta.

 

Tärkein taustasyy nousuun on euron arvon lasku ja lisäksi vaikuttavat kotitalouksien lainanotto eli velkaantuminen sekä metsäteollisuuden investoinnit ja Venäjän elpyminen öljyn hinnan korotuksen johdosta.

 

Venäjä-pakotteet maaataloustuotteille, joista Sipilänkään hallitus ei ole halunnut irtisanoutua, vaikka se olisi ihan tämän orjaSuomen oma asia, painavat tuotantoa edelleen alas ja vaikuttavat kuntien verotuloihinkin. Euron halpeneminen helpottaa myös ns. kotimarkkinatuotantoa sekä vientiä euromaihin. Nousua muissa euromaissakin on jo nähty aiemmin, joten kyllähän se Suomeenkin lopulta vaikuttaa. Oljyn hinnan nousu nostaa ruplan arvoa, ja se näkyy mm. matkailussa ja vähittäiskaupassa itärajalla ja Helsingissä.

 

Kiky-sopimus ja muu kurjistaminen ovat heikentämässä kysyntää ja kasvua. Samoin julkisen kulutuksen pitäminen alhaalla, kun veroastetta ei nosteta, vaikka olisi ollut lama ja tarvis.

 

Hyvätuloisten verotuksen vähentäminen eri tavoin Sipilänkin aikana on ollut mieletöntä politiikkaa. Ne rahat ovat poissa köyhän asiasta ja makaavat suurelta osin kaukomaiden tileillä. Lisäksi valtio on jatkanut yhteisen omaisuutemme puolilahjoittelua ulkomaille kuten Rautaruukki. Lypsäviä lehmiä on annettu pois. Huippuna tietenkin nyt sairastuneen Mauri Pekkarisen kaudella tehty Kemiran ja Soklin lahjoitus. Hän myös vastaa ylirunsaista tuulituista, joista oman tyttärensä perhekin on päässyt nauttimaan. Tuulituetkin menevät paljolti ulkomaille kuten monen tänne uussiirtomaahan päästetyn kansainvälisen yrityksen voitot. Nämä kaikki ovat olleet hidastamassa talouden nousua.

 

Sinänsä, kun Suomessa ulkomaankaupan osuus on suuri, niin nousut ja laskut ovat perinteisesti olleet jyrkkiä, joten kolmen prosentin nousu ei mikään ihme olisi, mikäli hallitus sen sallisi.

 

 

Mauri Nygard ·

Sipilän suurin synti talousmielessäkin tietenkin on, että ei ole erottu eurosta eikä EU:sta. Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen euroaloitetta ei edes päästetty suuren salin keskusteluun. Nato-yhteistyöhön sen sijaan on varoja riittänyt ja on ryhdytty vihollisiksi itänaapurille, jolloin tietenkin pitää hankkia lisää aseita USA:sta. Pienet osastot suomalaisia on sotahommissa tai tukihommissa monissa maissa ulkomailla, kaivamassa verta nenästämme. Terrorin uhan näin kasvaessa joudumme koko ajan vastainvestointeihin.

 

Huippu oli myös USA:n sodillaan tänne ajamien pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien vastaanottaminen syksyllä 2015. Ei halpaa! Alkuunsa ei edes nimiä kyselty rajalla. Isojen poikien kesken EU:ssa oli sovittu, että meidänkin pitää ottaa osa vastaan. Taisi se Sipilän Kempeleen talo kuitenkin jäädä maahanmuuttajille luovuttamatta?

 

Sen sijaan työturismi Baltiasta ja siltä suunnalta on oikein valtiovallan suojeluksessa, vaikka perustuslain mukaan pitäisi suojella suomalaista työvoimaa. Tämä työturismi on ollut ehkäisemässä talouden nousua Suomessa, ja Sipilän hallitus aikoo jatkaa samalla linjalla eli rajat auki politiikalla.

 

 

Kaija Asikainen ·

Kuopio, Finland

Mauri Nygard,kaikesta päätellen sinun pitäisi olla pääministeri,koska osaat kiertäen ,kaartaen,lytätä kaiken,jolla hallitus on saanut aikaan kasvun,ei voi tulla muuhun tulokseen,kuin että olet vasemmiston kannattaja,joilla on hirveä hinku saada takaisin velalla eläminen ja toimeentulo valmiiksi lautaselle.Negatiivisuutta luomalla ei kunnian kukko laula.

 

 

Martti Korpiranta ·

Vuokatti, Oulun Lääni, Finland

Kaija Asikainen Nythän se Suomi vasta velkaantuukin ja joka päivä lisää. Johtuu tästä Eurosta. Kun ei ole sitä omaa rahantekokonetta ja valuuttaa niin rahan ruinaaminen ulkomailta jatkuu hamaan tappiin saakka. Silmien sulkeminen tosiasioilta on paljon pahempaa kuin nämä kriittiset mielipiteet.

 

 

Kari Huhtala

Oiskohan niihin metsäteollisuuden miljardi-investointeihin yhtään vaikuttanut näkymä työvoimakustannuksista ja mm verokannasta??

 

 

Mauri Nygard ·

Kaija Asikainen Totta kai olisin parempi pääministeri kuin Sipilä. Sipilähän ajaa alas valtiota ja hyvinvointiyhteiskuntaa ja EU:n ja kansainvälisten sopimusten avulla myös kansanvaltaa. Jatkaa linjalla, jonka Esko Aho aloitti. Silloin siirryimme pääoman maailmankauteen, ja matkaamme kohti ihmiskunnan historian normaaleja oloja. Hyvinvointivaltio oli äärimmäinen poikkeus historiassa. Muutos pääoman valtaan tehdään sillä nopeudella, minkä äänestäjät ja kansalaiset sallivat, ja lopultakin enemmän median kuin Sipilän johdolla.

 

Mauri Nygard ·

Kari Huhtala Euro nousi tällä vuosituhannella 94 prosenttia dollariin nähden, siis sellainen palkankorotus, josta on oltu kovin hiljaa!! Euron väitettiin olevan vakaa ja hyvä. Sitten vuoden 2008 jälkeen on saatu nauttia hitaasta devalvaatiosta, joka on jo luokkaa 30 prosenttia. Se antaa metsäteollisuudelle mahdollisuuden investoida. Lisäksi hakkuuylijäämää on kertynyt siinä määrin, että ulkomailta jo tullaan Suomeen investoimaan, kuten kiinalaiset ovat tulossa Kemiin. Ei suomalaisen insinöörin ylpeys taida oikein tuollaista sulattaa ilman omia toimia.

 

Devalvaatio on siis antanut 30 prosentin palkanalennuksen, Kiky ei vissiin vielä mitään. Joten eipä siinä Sipilä ole suuria vaikuttanut, paitsi että taisi antaa 800 000 euron lainan Chempolikselle ja valtiohan sitten antoi useamman miljoonan euron tuen tuolle firmalle. Sipilä halusi vastata valtionohjauksesta firmoille. Jospa hän nyt Intian vierailunsa avustamana saisi nuo rahansa takaisin, ja Chempolis pääsisi aloittamaan tuotannon siellä. Sitä toivon todella, sillä firma on kyllä tehnyt arvokasta tuotekehitystyötä.

Laeave a Reply