Eikö jo riitä! 21.11.2012

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 22 marras 12 - 0 Comments

Kun Kemira lahjoitettiin norjalaisille, niin lannoitteiden hinnat kaksinkertaistuivat. Sama tapahtui, kun katsastustoiminta yksityistettiin. Onko siis pakko lahjoittaa pois myös Destia, valtion tienrakennusyhtiö? On erikoista vasemmistolaisuutta Vasemmistoliitolta ja demareilta.
Mauri Nygård, IPU
 

—————————————————————————————————————
 

Tapahtui sellainen ihme, että keväällä 2006 Kokkolalehti otti julkaistavakseen sarjan pakinoita otsikolla ”Toisinajattelija”. Alla ensimmäinen pakina. Viimeisin pakina on odottanut lehdessä julkaisemistaan jo yli puoli vuotta 6.3.2007 mennessä, joten oletan työsuhteemme päättyneeksi.

 

Toisinajattelija 14.3.2006

TOISINAJATTELU VIE ETEENPÄIN

 

Usein törmää syvällä rintaäänellä esitettyihin vetoomuksiin, että nyt pitää talvisodan hengessä puhaltaa yhteen hiileen eikä esittää änkyröitä kysymyksiä. Että valitaan vaan entiset johtajat ja heille täydellinen valta.

Poistan pistoolistani varmistimen päältä heti, kun kuulen yhteen hiileen puhaltamisesta. Silloin puhujalla on nimittäin oma lehmä ojassa.

Yksimielisyyttä on tarvittu mammuttijahdeissa ja talvisodissa. Muutoin elintasomme ynnä sosiaalinen ja tekninen kehityksemme ovat toisinajattelun tulosta! Ilman epäilyjä ja ilman tyytymättömyyttä kaivaisimme vieläkin suihimme kepillä toukkia muurahaispesistä.

Maailmaa on näillä aivoilla rakennettu noin 200 000 vuotta. Tyhmät ihmiset antoivat rakentajalle nimen Homo Sapiens, viisas ihminen.

Vaan enpä ole viisas etkä Sinäkään. Olen teoissa ja ajatuksissa äärimmilleen muista riippuvainen, äärimmäinen laumaeläin. Omaa ei ole juuri mikään. Geenitkin ovat lähes täydellisesti samat kuin simpanssilla ja valtaosin samat kuin tunkion nokkosilla.

Kukaan ei siis ole oman onnensa seppä eikä kukaan ole itse ansainnut miljooniaan tai optioitaan. Menestys rakentuu menneitten sukupolvien ja nykyistenkin kanssaihmisten työlle ja ajattelulle.

Noin 6 000 sukupolvea (jos lasketaan 30 vuotta per sukupolvi) on ennen meitä hurahtanut milloin mihinkin johtajaan, jumalaan tai aatteeseen, mikä on edistänyt järjestäytymistä suuremmiksi porukoiksi. Tämä on sitten mahdollistanut pienempien ryhmien ja heikompien nistimisen ja alistamisen.

Ihmisen historia onkin kärsimysnäytelmä. Mutta aina on ollut myös toisinajattelijoita, niin alistajissa kuin alistetuissa. Jos toisinajattelijoita olisi kuunneltu enemmän, niin kehitys olisi ollut vielä nopeampaa ja monelta noitavainoltakin olisi vältytty.

 

Hallitsevalla porukalla on usein laput silmillään. Ajetaan omaksutun puolustamista katkeraan loppuun. Ehkä siksi, että virheiden myöntäminen merkitsisi saadun aseman menettämistä. Usein muutos tulee sitten nopeasti ja rajuna. Jälkeenpäin katsottuna toisinajattelijat pakkaavat olemaan oikeassa.

Venäjällä Neuvostoliiton kukistuttua toimittajat pyysivät joukolla kansalta anteeksi 70 vuoden aikana levittämiään valheita ja leväperäisyyttään. Milloinkohan siellä pyydetään anteeksi seuraavan kerran ja milloin Suomessa ensimmäisen kerran?

Suomessakin eletään pajunköysien varassa. Toimittajilla – noilla nykyajan juoruakoilla, joiden kautta opimme oikeat mielipiteet – toimii itsesensuuri. Tiedostamattaankin he tietävät, mistä mielipiteistä, aiheista tai henkilöistä esimiehet pitävät. Onhan toimittajillakin velkaa ja lapsia. A-piste tästä kertoi 13.3.06. Ylen A-ohjelmia tullaankin supistamaan.

On myös asioita ja henkilöitä, joita on parempi välttää. Heistä tulee koskemattomia, tabuja. Viime vuosikymmenen alussa eräs tabu oli devalvaatio. Rohkein uskalsi kirjoittaa sanasta ensimmäisen kirjaimen.

Nyt ovat suurimpia tabuja menetetty valtiollinen itsenäisyys sekä kriittinen suhtautuminen Euroopan Unioniin ja vapaakauppaan.

Mauri Nygård
Fil.lis. Kokkolan Öjasta

 

 

Laeave a Reply