Kannonnokassa istuneelle: kuka sodassa voittaa?

Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 28 elo 24 - 0 Comments

Halkoholistein fb-ryhmässä oli video, jossa jäsen Paavo tuumaili maailmanmenosta kannonnokassa istuen. Innostuin eräiden muiden tavoin laajentamaan keskustelua siinä määrin, että koko video keskusteluineen poistettiin sivuilta ja minut ryhmästä. Ylläpitäjillä on se mahdollisuus, mutta sain heiltä oman kommenttini takaisin. Kiitokset siitä, ja tässä se on. Olkaatten hyvät!

Paavo viittasi kirjaan, jossa kerrotaan siitä vaiheesta, kun neuvostoarmeija lähestyi Saksaa idästä. Silloin puhkesi joukkopsykoosi. Ensimmäinen psykoosi oli koettu, kun lähdettiin Hitlerin kelkkaan, mutta nyt levisi itsemurha-aalto. Monet vanhemmista surmasivat koko perheensä. Hitlerjugendin pojat jakoivat syanidikapseleita. Viisaat saksalaiset toimivat näin. Ihminen taipuu mihin vain. Nyt se on tapahtunut Suomessa.

Petri Lammelalla oli hyvä tiivistys. Ulkoapäin meitä hallitaan. Kuin siirtomaata. Mutta kuka siellä naruista vetelee? Se, joka hyötyy sodista, Ukrainan sodastakin. Suomikin tätä sotaa kannatti. Mika Niikko sai lähteä valiokunnan johdosta, kun rauhan puolesta hieman tviittasi. Samoista sanoista huudettiin muutaman päivän kuluttua alas myös Euroopan suurimmat poliittiset johtajat, Ranskan Macron ja Saksan Scholz. Tämä tapahtui vuonna 2022 ennen Venäjän hyökkäystä.

Kuka siis sodasta hyötyy? Olen kirjoittanut toisinajattelija.fi sivuilleni pitemmänkin tekstin aiheesta Kuka sodassa voittaa, mutta lyhyesti sanottuna se on sotaelinkeino. Toimittaja Hannu Taanilan sanoin Nato on sotateollisuuden menekinedistämisorganisaatio. USA:n presidentin, kenraali Dwight D Eisenhowerin pelko sotaelinkeinon ja ison rahan yhteenliittymästä on käynyt toteen. Niinpä pitkä Afganistanin sotakin oli oikein onnistunut projekti, vaikka Nato ja sen mukana myös Suomi sodan hävisivätkin.

Sodalla on myös kaksi selvää voittajavaltiota. USA:n kansantalous siksi, että sen ja suurelta osin muidenkin muka Ukrainalle antama tuki meneekin todellisuudessa USA:n sotateollisudelle ja laajemmin ottaen sotaelinkeinolle. Ukrainalle USA:n tukea sopivasti säännöstellään, jotta sota kestäisi mahdollisimman kauan.

Toinen voittajavaltio on Israel. Venäjä on Israelin vihollisten tukija, ja nyt se on sidottu kuluttavaan sotaan kaukana Israelin rajoista. Pitkä sota on myös Israelin intresseissä. EU ja Suomi ovat kärsineet sodasta ja pakotteista paljon. Aiheesta kirjoitti meppi Eero Heinäluoma Maaseudun Tulevaisuudessa 16.8.24.

Toisinajattelija.fi

Laeave a Reply