Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 24 maalis 19 - 0 Comments

SUOMEN NATO-KUMPPANI POMMITTI VENÄLÄISIÄ

Suomen Nato-kumppani pommitti venäläisiä

230918

Syksyllä 2014 Suomi solmi isäntämaasopimuksen Naton kanssa presidentti Niinistön läsnä ollessa. Professori Keijo Korhosen laittomaksi antautumissopimukseksi luonnehtima sopimus oli laadittu samalla sapluunalla kuin Naton täysjäsenten kanssa laaditut. Sopimus antaa Natolle laajat tulkintamahdollisuudet mm. yksipuolisesta päätöksestä tulla maahamme. Jo tuo sopimus teki Suomesta Venäjän katsannossa vihollismaan, vaikka sitä ei ole virallisesti isoon ääneen julistettukaan.

Suomi on jatkanut Venäjän provosointia lisäsopimuksilla, pakotteilla, sotaharjoituksilla, EU:n ja Naton yhteisellä hybridiuhkien tutkimuskeskuksella ja Ylen russofobisella ”tutkinnalla” sekä yleensäkin valtamedian uutisoinnilla. Viimeksi Suomi ja Ranska julistivat yhteistyötään, ja välittömästi sen jälkeen Nato-maa Ranskan sotalaivalta pommitettiin yhteistoimin Israelin kanssa Syyriassa olevia venäläisiä sotilaita ja sotilaskohteita.

Suomen ja Ranskan valtiojohdon tavoitteena on sotilasliitto EU:n tai läntisen Euroopan puitteissa. Se olisi Naton eurooppalainen pilari, kuten järjestelyä on jo kauan kutsuttu, sillä kaikki johtavat maat olisivat Naton jäseniä. Suomen valtiojohto presidentti kärjessä ovat keksineet kiertotien, kun kansa vastustaa suoraa Nato-jäsenyyttä.

Äänestäjiä pissitään silmään. Pissimisessä saattaa olla mukana seuraavassa hallituksessa myös Perussuomalaisten puolue, sillä puolueen johtaja Halla-aho kannattaa Nato-jäsenyyttä, vaikka enemmistö puolueen kannattajista sitä vastustaa. Menneen viikon merkittävin kotimaan politiikan uutinen nimittäin oli, että valtapuolueet saattavat hyväksyä perussuomalaiset tulevaan hallitukseen.

Elämme vaarallisia aikoja. Israelin ja maailman sotaelinkeinon intresseissä on sota Venäjää vastaan, joka tukee Israelin vihollisia etenkin Syyriassa. Muut Israelille vihamieliset arabimaathan on jo Nato-maiden voimin pommitettu sorakasoiksi. Iran puolestaan on taloudellisen vainon kohteena. Tietenkin Länttä kiinnostaa myös öljy.

Oliko ”Kolmas maailmansota” jo kovastikin lähellä Syyrian provokaatiossa? Presidentti Putin tietänee vastauksen, mutta luonnollisesti Venäjä on varautunut sodan mahdollisuuteen. Onko siihen varauduttu myös Suomen saaristomerellä? Sitä kai nyt selvitellään. Sodassahan Suomi olisi käytännössä vihollismaa jo tehtyjen sopimusten johdosta. Kiitos siitä ennen kaikkea Niinistöille, Sipilälle, Soinille ja Stubbille. Paavo Väyrynen on sitten rohkeimmin toisella linjalla.

Mauri Nygård

Fil.lis, maantieteilijä, Kokkola

Laeave a Reply