Archived in the category: Uncategorized
Posted by mnygard on 05 huhti 17 - 0 Comments

Kauko-ohjattu valtuutettu

 

Kansanvaltaan suhtaudutaan ristiriitaisesti. Eduskuntapuolueet ja hallitus piut paut välittävät kansan mielipiteestä vaikkapa Nato-jäsenyydestä. Kansanäänestys ei tule kuuloonkaan. Paavo Väyrysen kansalaisaloite euro-äänestyksestä ei edennyt edes suuren salin keskusteluun.

 

Sitten on niitä, jotka haaveilevat suorista ja sitovista kansanäänestyksistä. Eräiden eduskuntaan pyrkivien puolueiden ohjelmissa asia on mainittu, ja näinä päivinä ihmisiä kokoontuu perustamaan Suora demokratia Suomeen yhdistystä.

 

Viime eduskuntavaalien yhteydessä eräät Itsenäisyyspuolueen ehdokkaat olisivat halunneet mainostaa rahalla ostettavia osakkeita kansanedustajasta. Haluttiin etäohjatuiksi kansanedustajiksi. Idea kaatui kai lähinnä siihen, että lain mukaan kansanedustajan pitää tehdä päätöksensä oman harkintansa perusteella.

 

Vaan otetaan kompromissi! Minä lupaudun kauko-ohjattavaksi kaupunginvaltuutetuksi, mikäli tulen valituksi. Muodostan ryhmän, yhdistyksen, jonka jäseniltä kysyn netissä mielipiteet esiin nouseviin isoihin asioihin.

 

En lupaa sataprosenttisesti noudattaa ryhmän enemmistön kantaa, en laillisuussyistä enkä muutoinkaan, mutta vakavasti otan ryhmäni mielipiteet huomioon, kuten tavanomaisesti valtuutettu joutuu tottelemaan valtuustoryhmäänsä ja etenkin sen johtajia. Lupaan siis käydä erittäin vakavassa hengessä ryhmäni kanssa keskustelua ja noudatan ryhmäni kantaa niin pitkälle kuin omatuntoni sallii.

 

Olisiko kyseessä tavanomainen sähköpostiryhmä vai jokin kehittyneempi versio? Sitä en osaa sanoa, sillä tietotekniikassa olen poropeukalo. Se ei tosin estänyt aikoinaan keksimästä Keski-Pohjanmaan nuorille omaa ilmaista maakuntaboxiaan, jonka palvelin oli maakuntaliitossa. Sähköpostisanaakaan ei oltu silloin vielä keksitty, mutta nuoret alan harrastajat ajatuksen toteuttivat. Sitten, kun noin kuudes apuraha-anomus oli tärpännyt.

 

Se tuo P Väyrynenkin suosittelee osoitteessa toisinajattelija.fi. Kyläkoulujen, kylien ja maakunnan puolesta Kokkolassa

 

Mauri Nygård 040417

Laeave a Reply