On todella omituista, että ette tajua Hra Tasavallan Presidentti

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 16 kesä 15 - 0 Comments

 

On todella omituista, että ette tajua Hra Tasavallan Presidentti

 

On todella omituista, Hra Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (ent. kok), että ette tajua, miksi ihmiset kritisoivat hyväntekeväisyysyhteiskuntaa – ei siis hyvinvointiyhteiskuntaa – vastaan (A-Studio 15.6.2015). Te piditte tuota kritiikkiä omituisena, ja Tehän olettekin arvovallallallanne halunneet edistää hyväntekeväisyyttä mm. toivomalla hurskaasti, että hyvätuloiset alentaisivat palkkaansa. Taisittepa näyttää hieman esimerkkiäkin.

 

On todella omituista, että ette tajua, miten naurettavilta silmänkääntötempuilta tuollaiset esitykset tuntuvat tavallisista suomalaisista?

 

On todella omituista, Hra Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö (ent. kok), että pidätte itseänne köyhempää väkeä niin kertakaikkisen tyhminä, että meille voi syöttää ihan mitä tahansa. Ovatko mielestänne köyhät tyhmiä ja raha viisaampi kuin ihminen?

 

On todella omituista, jos uskoitte, että köyhät eivät tajua, että jos hyvätuloiset hieman alentavat palkkaansa, niin verotulot vähenevät ja julkiset palvelut heikkenevät. Rikkailla muutaman tonnin vähennys sen sijaan ei tunnu missään.

 

On todella omituista, Hra Kaikkien Suomalaisten Presidentti, jos ette tajua, että köyhät kyllä tietävät, mikä on ratkaisu julkisen sektorin tulovajaukseen: verojen korotus rikkaille. Ns. kestävyysvaje poistuu, kun palataan aikoinaan vallinneeseen verotukseen.

 

Hyvätuloisten verotustahan on vuosien varrella alennettu yhteensä luokkaa 7 miljardia euroa vuositasolla, ehkä enemmänkin laskentatavasta riippuen. Esimerkiksi viime vuosina toteutetut yhteisöveron alennus ja kelamaksun poisto yrityksiltä tekevät yhteensä jo lähes kaksi miljardia euroa vuodessa.

 

Sitten on alennettu valtionosuuksia kunnille ja heikennetty palveluksia. Sen seurauksena rikkaitten ja köyhien elinikäerokin on kasvanut voimakkaasti. Joissakin ikäluokissa köyhimpien eliniän odote jo hieman alhaisempi kuin aiemmin.

 

Olisi todella omituista, jos ette olisi tästä kehityksestä tietoinen, sillä suunnitelmallistahan kaikki on ollut aina Harri Holkerin (kok) ja Esko Ahon (kepu) hallituksista lähtien, ja itse olette toiminut mm. valtiovarainministerinä.

 

On todella omituista, että ette ottaneet opiksenne aikaisemmasta köyhälle kansalle esittämästänne sammakosta, että julkinen sektori tuottaisi 58 % bruttokansantuotteesta. Liioittelitte totuutta kolminkertaisesti.

 

Tehän, varmaankin omasta mielestänne talousmies ja entinen pankinjohtaja, jouduitte lopulta varsin omituiseen valoon tuon väitteenne kanssa, jota ette suinkaan itse oikaissut, vaan annoitte pelotteen julkisen sektorin hirmuisesta uhasta levitä alkuunsa mediamaailmassa hyvinkin laajalle, ja elihän se parhaiden propagandistien teksteissä vielä vuodenkin kuluttua puheestanne.

 

Monet olivat kuitenkin jo tajunneet, että kyllä nyt Sauli puhui vastoin parempaa tietoaan, tai sitten hän onkin niin pahasti tietämätön maansa asioista, että ei kerta kaikkiaan voi olla kelvollinen presidentin virkaan.

 

On todella omituista, jos ette ymmärrä, mikä ero on meidän yhteiskuntamme ja sellaisten yhteiskuntien välillä, joissa on runsaasti nunnia ja munkkeja. Katolinen yhteiskunta yrittää pitää jollain tapaa, siis huonosti kuitenkin, huolta heikoimmista ihmisistä esimerkiksi USA:ssa tai Italiassa. Meillä hyvinvointia ei voida jättää kirkon tekemän ilmaisen työn varaan. Ei siksikään, että meillä paleltuu kuoliaaksi, jos ei ole asuntoa. Tajuatteko sen, Hra Suomen Tasavallan Presidentti?

 

Ei ole lainkaan omituista, Herra Presidentti, että ulkopolitiikassa vaikutatte toisaalta hieman viisastuneen virkanne myötä, mutta miten ihmeessä, Herra Presidentti, Te hyväksyitte isäntämaasopimuksen, MOUn, Naton kanssa? Sopimushan antaa Natolle mahdollisuuden tulla Suomeen ja mahdollisuuden käyttää Suomea hyväkseen pelkästään omalla ilmoituksellaan, vaikka vastoin Suomen tahtoa.

 

Jos ette ole tästä tietoinen, niin tutustukaa äskettäin toimittamaani kirjaan ”Näin Suomea viedään”. Selvittelen kirjassa mm., mitä Suomen MOU-sopimuksessa hyväksymät Naton doktriinit merkitsevät.

 

Ehkä ei ole omituista, jos Te ette ymmärrä tätä, mutta varmaa on, että itänaapurissamme se on ymmärretty, ja siihen varaudutaan. Tuntuuko nyt sitten Etelä-Suomessa turvalliselta, Herra Presidentti, kun Nato tuo kalustoa ja väkeään Suomenlahden toiselle puolelle, ja Pietari on siinä kivenheiton päässä, pussin perällä?

 

Jos luette kirjassamme olevan epävirallisen suomennoksen MOU-sopimuksesta, Herra Presidentti, niin lukekaa kohta 3.5 myös alkuperäiskielellä eli englanniksi. Käännöksessämme on nimittäin siltä osin sama puute kuin ministeriön tekemässä epävirallisessa käännöksessä.

 

Sopimuskohtaan omituisesti heitetyt pienet sanat ”may be” ovat nimittäin jääneet vaille huomiota. Sehän tarkoittaa, että pykälän mukaan ”voi olla”, että sopimuksen pykälien soveltamisesta, esimerkiksi Naton joukkojen maahantulosta, sovitaan yhdessä. Tai, että ”kenties” sovitaan yhdessä. Vai miten Nato tuon kohdan haluaa tulevaisuudessa tulkita?

 

Sopimuksen kohdasta 3.3. sitten seuraa, että Nato voi tulkita sopimusta sillä tavoin, että se voi tulla lupaa kysymättä ja ennalta varoittelematta. Eihän mahdollisesta Pietariin Suomen kautta ja suomalaisten tuella hyökkäämisestä pidäkään kenellekään etukäteen varoitella.

 

Ja tietenkin koko sopimuksessa on kysymys Suomen antamasta isäntämaatuesta Natolle, ei Naton tuesta Suomelle.

 

Tämänhän Te varmaankin ymmärrätte, vaikka koko poliittinen valtaeliitti on omituisesti toista väittänyt.

 

Olisi todella omituista, jos tässä tilanteessa, Hra Tasavallan Presidentti, ette käynnistäisi isäntämaasopimuksen irtisanomista. Irtisanomisaika on puoli vuotta, jos ette sattuisi muistamaan.

 

Oli myös jo alunperin kovin omituista, että olitte valtiovarainministerinä viemässä Suomea euroon ilman kansanäänestystä ja ilman perustuslain mukaista eduskuntakäsittelyä, vaikka olitte muka talousmies. En kuitenkaan usko, että olisitte niin huono talousmies, että ette tajuaisi, että kansantaloutemme nykyinen ongelma johtuu hirmuisesti liian korkealla olleesta euron arvosta ja toisaalta maailmanlaajuisesta vapaakaupasta, minkä seurauksena suomalaiset yritykset eivät investoi Suomeen vaan kaikkialle muualle.

 

Ja valtion ei anneta investoida eikä aloittaa yritystoimintaa.

 

Vaikka euron arvo on jo devalvoitunut, ja taloutemme tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin te propagandistit haluatte juuri nyt kertoa, niin olisi todella omituista, jos Te, Hra Suomen Tasavallan Presidentti, ette käynnistäisi myös Suomen eroamista eurosta.

 

Mauri Nygård (ipu)

mnyg@pp.kpnet.fi

www.toisinajattelija.fi

 

PS

Kirjaa ”Näin Suomea viedään” voi tilata allekirjoittaneeltakin todella edulliseen alehintaan.

 

Laeave a Reply