MEDIALLE -Vapaa julkaistavaksi 28.2.2011

Archived in the category: Lehdistötiedote
Posted by mnygard on 28 helmi 11 - 0 Comments

Fil.lis. Mauri Nygård,  Itsenäisyyspuolueen (IPU) täkäläinen ainut ehdokas Oulun vaalipiirin  vaaliliitossa – asema, jota pidetään hyvänä –  puhui viikonlopulla Helsingissä puolueen seminaarissa seuraavista asioista:

1. EU-jäsenyys ja euro ovat olleet katastrofi Suomen taloudelle. EU:n kautta pääsimme osallisiksi maailmanlaajuisesta vapaakaupasta, minkä hyvyydelle ei ole olemassa teoreettista perustaa. Kaupankäyntiä tarvitaan, mutta ei täydelliseen vapauteen saakka. Nyt on talouden keskittävät voimat päästetty irti, mikä näkyy meillä  yritysten siirtymisinä Ruotsiin ja halpamaihin. Mm. Kajaanin ja Kemijärven teollisuus ovat tästä päässeet osallisiksi, jopa Kajaanin opettajainkoulutuskin.

Pahimmillaan vakaaksi valehdellun euron arvo nousi viime vuosikymmenellä 85 %. On selvä, että minkään maan talous ei tuota ”palkannousua” voi kestää. Liitteenä kuva.

EU:ta on myös puolusteltu alhaisella korkotasolla. Sekin on puppua. Ennen EU-hanketta reaalinen korkotasomme oli keskimäärin nykyisellä tasolla. Monena vuonna jopa negatiivinen. EU-hankkeen johdosta korot nousivat vuoden 1985 jälkeen. Saimmekin sitten integraatiolaman.

2. Eduskunnan kansliatoimikunta (pj Sauli Niinistö) on vuokraamassa maa-alueita Eduskuntatalon edustalta itselleen Helsingin kaupungilta. Tähän vedoten eduskunta jo kertaalleen kielsi Itsenäisyyspuolueelta tavanomaisen pienen mielenosoituksen viime itsenäisyyspäivänä. Eduskunta pyrkii siirtämään päätösvallan mielenosoituksista puolueettomilta virkamiehiltä eli poliiseilta itselleen, eli poliittiseen ohjaukseen. Maanvuokraussopimusta ei ole kuitenkaan allekirjoitettu, vaan sitä valmistellaan edelleen. Itsenäisyyspuolue on vedonnut Helsingin kaupunkiin, jotta sopimusta ei allekirjoitettaisi. Liite.

3. Menossa on suuri bluffi Timo Soinin avustuksella. Jos Soinia ei olisi, hänet pitäisi keksiä. Valtamedialla on ollut tarkoitus markkinoida Soinia EU-jäsenyyden vastustajana ja ainoana vaihtoehtona. Näin kanavaoidaan odotettu ihmisten tyytymättömyys harmittomaan kohteeseen, sillä Timo Soini ei ole vaatinut Suomen eroa EU:sta. Ei hän vaatinut nytkään oman puolueensa EU-illassa 6.2.2011. Hän ei halua vaatia, koska sitten ei ehkä pääsisi ministeriksi maan entistä politiikkaa jatkamaan. Soini kertoi nytkin vain, että paikalla ollut Englannin itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Nigel Farage esittää eroamista EU:sta.

Soini tai perussuomalaiset ovat ilmoittaneet, etteivät esitä eroa EU:sta esimerkiksi Pohjalaisessa 14.6.2009, Apu-lehdessä 44/2010 ja Aamulehdessä 21.11.2010. Soinin 6.2.2011 pitämän puheen kommentointi liitteenä.

Tänään maanantaina 28.2.2011 Mauri Nygård puhuu ja on tavattavissa Vaaliseminaarissa Oulun Kumppanuuskeskuksessa Isokatu 47 kl 18. Tervetuloa!

Lisätietoja Mauri Nygård puh 045-1194042, 0400-540678.

Laeave a Reply