MEDIALLE – TIETOINEN ETUJOUKKO

Archived in the category: Lehdistötiedote
Posted by mnygard on 01 maalis 11 - 0 Comments

Itsenäisyyspuolueen varapuheenjohtaja ja Oulun piirin vaaliliiton Ipun ainoana ehdokkaana oleva fil.lis. Mauri Nygård puhui maanantaina Oulussa.

Nygård kertoi vastuun painavan, kun saa olla näin hyvässä asemassa, että ipulaisten on nyt ”pakosta” äänestettävä häntä. Vaaliliitossa äänet lasketaan kuin oltaisiin samassa puolueessa, joten hän on hyvässä asemassa, jos äänet mukavasti jakaantuvat. Nygård julkisti myös vaaliesitteensä.

Poliittisessa katsauksessaan Nygård puhui mm. tietoisesta etujoukosta.

Meillä tunnetaan ns. taistolaiset 40 vuoden takaa ryhmänä, joka piti itseään tietoisena etujoukkona. Heillä oli oikea tieto yhteiskunnasta ja se oikeutti tarvittaessa vaikka epädemokraattisiin voimakeinoihin jalon päämäärän hyväksi.

Käsitys tietoisesta etujoukosta on kuitenkin saanut myös uusia ystäviä. Uudet ystävät löytyvät rakkaasta jokapäiväisestä  mediastamme.

Uusi tietoisuus tuli osalle mediaväkeä EU-hankkeen myötä. Kyseessä oli niin suuri ja mullistava hanke, jota valtapuolueet ja rahavalta tukivat, että oikeastaan oli itsestään selvää lähteä missioon, lähetystyöhön mukaan. Ja lähetystyö oli todella helppoa. Ei tarvinnut kuin hieman vaieta toisinajattelusta ja toisinajattelijoista. Toistettiin vain Viinasen,  Ahon, Sailaksen, Kiviniemen, Kataisen, Lipposen ym. ainoata vaihtoehtoa. Toinen puoli kansasta katosi mediasta kuin maan nielemänä jonnekin päivänpolitiikan ulkopuolelle.

Jälkeenpäin on noloina muisteltu, että suurimmat lehdet laativat ennen kansanäänestystä yhteiset ilmoitukset EU-jäsenyyden puolesta. Tämä on kuitenkin täysin mitätön asia siihen jokapäiväiseen politiikkaan verrattuna, mitä myös maakuntalehdet ovat harjoittaneet. Uutta tietoisuutta edustava politiikka saattoi saada jopa valtakunnallisen palkinnon.

Tällä hetkellä medialla on missionaan tehdä Timo Soinista ukkosenjohdatin. Muka ainut EU-jäsenyyden vastustaja, mitä Soini ei todellisuudessa omien sanojensa mukaan ole. Ei hän ole tehnyt esitystä eroamisesta. Soini haluaa ministeriksi.

Laeave a Reply