Financial Times: Timo Soini musta hevonen pääministeriksi 10.3.2011

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 08 loka 12 - 0 Comments

Financial Times: Timo Soini musta hevonen pääministeriksi

10.3.2011 12:57   Marko Junkkari  Kirjoittaja on politiikan toimituksen esimies.

Marko Junkkari
Helsingin Sanomat

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo arvovaltaisen Financial Times-lehden haastattelussa aikovansa heittää kapuloita rattaisiin ylivelkaantuneiden euromaiden pelastusoperaatiossa, mutta Suomen pitää silti noudattaa tähän asti tekemiään tukisopimuksia. Soinin mukaan perussuomalaisten tarkoitus ei myöskään ole saada Suomea eroamaan EU:sta tai eurosta.

FT kertoo artikkelissaan, että perussuomalasten kannatus on noussut kevään Kreikka-tukipaketin jälkeen kuudesta prosentista 17 prosenttiin, joka on enää nelisen prosenttiyksikköä gallupeja johtavan kokoomuksen perässä. "Näin olleen Timo Soini on musta hevonen Suomen pääministeriksi", lehti kirjoittaa.

"Miten ihmeessä minä tai ministerimme tai puolueemme voisi äänestää pelastuspakettien puolesta tai rahoitusvakausvälineen kasvattamisen puolesta", Soini sanoo lehdessä.

"Politiikkani on yleensä se, että mikäli Suomi on sitoutunut johonkin, pidämme kiinni tästä sitoumuksesta", Soini sanoo. "Se tarkoittaa sitä, että Irlannin ja Kreikan tukeminen riittää. Mutta ei muita."

Laeave a Reply