Mikä on Kokkolan kuntapolitiikkaa ? 25 9 2012

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 08 loka 12 - 0 Comments

 

Mikä on Kokkolan kuntapolitiikkaa?

 

Toimitus antaa ystävällisesti mahdollisuuden kirjoittaa lyhyesti Kokkolan kuntapolitiikasta. Minulta jo sensuroitiinkin epäpaikallisena yksi kirjoitus, missä keskityin vuosisadan valheeseen eli siihen bluffiin, että Timo Soini muka haluaisi Suomen eroon eurosta ja EU:sta. Ei halua, mutta annetaan vaan äänestäjien olla väärässä luulossa.

 

Onko sitten eurosta puhuminen kuntapolitiikkaa? Mielestäni kyllä.

 

Euron arvo nousi pahimmillaan lähes kaksinkertaiseksi. Ikäänkuin palkkamme olisi tuplattu! Eihän sitä minkään maan talous voi kestää. Ei kestänyt Suomen metsäteollisuus, ei Kreikan turismi. Ei muidenkaan euromaiden turismi. Siksi maksamme sinne nyt ylimääräistä ja pakotamme maihin lisää kapitalismia, demareiden johdolla, samalla haitaten maiden talouden nousua. Toistaen samat virheet, mitkä IMF on tehnyt moneen kertaan kehitysmaissa.

 

Ylikorkea euro on siis haitannut Kokkolan teollisuutta ja palveluja. On syntynyt työttömyyttä, menoja ja vähemmän veroja kaupungille. Onpa se houkutellut tänne kaukomaista marjanpoimijoitakin. Heille puolukan poimijahinta on paljon parempi kuin suomalaisille.

 

Myös valtion verotulot ovat euron arvosta johtuen vähentyneet ja menot lisääntyneet. Valtio on voinut siten jatkaa ikäänkuin paremmalla omallatunnolla kuntien kurjistamista ja yksityistämisen suosimista. Tuskinpa ilman älytöntä euron arvoa Kokkolan naapurikunnat olisivat edes liittyneet kaupunkiin. Ilman euroa niilläkin olisi mennyt taloudellisesti paremmin.

 

Mauri Nygård

Ent. kunnanjohtaja ja maakuntajohtaja

Itsenäisyyspuolueen (IPU) vpj

Kokkola

jk. tätä tekstiä tarjottu Kokkola-lehdelle, mutta
ei julkaistu

Laeave a Reply