Suuri uutinen Joensuusta

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 06 heinä 13 - 0 Comments

Suuri uutinen Joensuusta

 

Perussuomalaisten puoluekouksesta Joensuusta saatiin monen jännityksellä odottama suuruutinen, oikea jytky! Helsingin Sanomat sen noteerasi heti tuoreeltaan verkkosivuillaan, samoin Iltalehti.fi, STT uutisoi pienesti väliotsikolla ja sähköinen media taisi vaieta pääuutisesta kokonaan. Mikä lie ollut linja maakuntalehdissä?

 

Kuulin muutamat radiouutiset ja Ylen televisiouutiset. Kuulemissani valtamedia jatkoi jo vuosia kestänyttä hämäyksen linjaansa. Kerrottiin Perussuomalaisten uudesta puoluesihteeristä. Tämä kun oli peräti äänestänyt aikoinaan EU-jäsenyyttä vastaan ja vaatii nyt tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan. Ruotsinkielisten uutistenkin mukaan maahanmuuttokielteisyys lisääntyy. Puolueen eurovaaliteemojen tavoitteena on liittovaltiokehityksen pysäyttäminen ja tukipakettien vastustaminen.

 

Mielestäni hyviä teemoja. En kuitenkaan usko perussuomalaisten pystyvän vaikuttaa EU:n sisällä kehitykseen. Sitä paitsi EU:han on jo liittovaltio. Nyt siitä luovutaan ja mennään keskitettyyn yhtenäisvaltioon.

 

Vaan päivän ja Joensuun puoluekokouksen pääuutista ei kerrottu televisiouutisissa. Ei kerrottu Joensuun Jytkyä!

 

Monelle suomalaiselle ja perussuomalaiselle on suuri uutinen, että Perussuomalaiset eivät vastusta euroa eivätkä EU-jäsenyyttä. Se tuli nyt selväksi ilman äänestyksiäkin.

 

Joensuun kokouksessa oli puolueen jäseniä, jotka olisivat halunneet, että euroon olisi otettu selkeä kanta. Tusina kansanedustajiakin oli tämän puolesta kirjelmöinyt, mutta puolueen johto ei halunnut asiaa käsittelyyn, eikä sitä otettu. Esimerkiksi jäsen Seppo Hauta-aholta evättiin asiaa koskenut puheenvuoro, vaikka hän omien sanojensa mukaan toimi pyynnössään sääntöjen mukaan.

 

Puolue on yhtä kuin Timo Soini, ja Soini haluaa ministeriksi. Siksi jäsenyyksiä ei vastusteta nyt eikä ministerinä. EU-vaalien ohjelmatyöryhmän vetäjä Sampo Terho muotoili puolueen linjan euroon siten, että puolue ei ole sitoutunut euroon, mutta ei myöskään aja siitä eroamista.

 

Eduskunnassa ei siis ole yhtään puoluetta, joka ajaisi eroa EU:sta ja eurosta.

              Mauri Nygård
toisinajattelija.fi
IPUn vpj Kokkolasta

Julkaistu Keskipohjanmaassa 4.7.2013

Laeave a Reply