ON SYYTÄ KIITTÄÄ

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 16 huhti 13 - 0 Comments

On syytä kiittää

Kiitos Kirsi Virtanen!

Sinäpä Kirsi Virtanen sen sanoit (KP 13.4.13), mitä kansalaisaloitteiden väheksyminen on.

Väheksymistä, ainakin mikä koskee kansanäänestystä nykyisestä EU-sopimuksesta, esiintyi tässäkin lehdessä myös siinä muodossa, että nimien keräämisestä ei tehty muutamaan kuukauteen mitään uutista, vaikka tiedotteita läheteltiin useita. Kiitokset lehdelle kuitenkin siitä, että täällä käyneestä aloitteen isästä tehtiin haastattelu.

Viimeisimmät uutiset kertovat, että Mister Europaksi mainostettu Helmuth Kohl on nyt tunnustanut, että ei hän voinut sallia kansanäänestystä eurosta. Saksalaiset eivät olisi sitä hyväksyneet. Ei äänestetty myöskään Suomessa. Rikottiin perustuslakia. Sellaisessa kansanvallassa eletään, median suojeluksessa.

Mister Europa joutui eroamaan, kun selvisi, että kanadalainen asekauppias rahoitti hänen politiikkaansa.

Kiitos Arto Jokela ja Maria Guzenina-Richardson!

Osuit Arto naulankantaan, että tarvitaan maakunnalliset sote-alueet. Siis, että nykyiset maakunnalliset sairaanhoitopiirit pitää säilyttää. Hallituksen on tietenkin pakko vaihtaa nimet toisiksi, kun ovat niin kauan mesoneet. Toivottavasti hallinto ei samalla käänny epädemokraattisemmaksi.

Luulenpa, että tähän tulokseen on tullut myös ministeri Maria Guzenina-Richardson. Siksi hän onkin joutunut kokoomuspiirien sylkykupiksi, ja joukko sopuleita tulee mukaan pelkästään kivittämisen ilosta. Uusi laaja ja laajapohjainen työryhmä toivottavasti vetkuttelee koko asian vaalien ylitse. Ennenaikaiset vaalithan sen ainakin tekisivät.

Alunperin hallinnossa on ollut tarkoitus toteuttaa Kokoomuksen ministeri Ilkka Kanervan kauan sitten lanseeraamaa neitimallia, kapeaa väliporrasta, isoja kuntia ja vahvaa hallintoa Helsingissä. Kanervasta merkittävän vallan jakaminen maakunnille tai suoranainen maakuntaitsehallinto oli sen sijaan ”venäjältä”. Se oli maatuskamalli.

Taustalla on ikiaikainen Keskustan halu maakuntahallintoon ja Kokoomuksen ja demarien halu vastustaa Kepun valtaa maalaiskunnissa ja antaa valta isoimmille kaupungeille. Keskustan valtaa siis ajetaan alas. Viime vaalikaudella Kepu itsekin sitä tavoitteli. Sote- ja kuntauudistukset ajavat samalla yksityistämisen ideaa. Palvelut on helpompaa viipaloida suurista yksiköistä kansainvälisille yrityksille. Taloudellista säästöä ei synny, tuskinpa tavoitellaankaan.

Nykyinen ministeri on sitten vain oppinut, että olisi sulaa hulluutta lopettaa toimivat maakunnittaiset sosiaali- ja terveyspalvelut. Sitä paitsi perussuomalaisethan ovat jo vähentäneet Kepun valtaa.

Maria G on niin kokematon poliitikko ja ministeri, että hän ajattelee ihmisiäkin. Näin haluan uskoa. Niinpä hänessä on alettu nähdä kaikenlaisia virheitä, kuten aikoinaan demarien pj Pertti Paasiossa. Paasio piti erottaa, kun oli aluksi hieman hidas ymmärtämään EU:n ihanuutta. Media erotti ja valitsi seuraajan, Ulf Sundqvistin.

Kiitos H. Alho!

Kysyit 14.4.13, milloin me nousemme puolustamaan omaa kaunista maatamme ja itseämme? Kyllä osa meistä on yrittänyt puolustaa. Tule Sinäkin nyt markkinoille keräämään allekirjoituksia vaatimukseen, että saataisiin kansanäänestys EU-jäsenyydestä.

Kiitoksia Sebastian Koskinen ja Päivi Karjalainen!
Olitte saaneet näyttävästi 14.4.13 lehteen kuvia nuorten naisten sotaleikeistä. Neuvonkin kuvien naisia Anita Ahlvikia, Virpi Nortusta, Jenni Piikkilää ja Jonna Kantolaa tarttumaan rynnäriä parempaan aseeseen, kynään. Tulkaa markkinoille keräämään allekirjoituksia kansanäänestyksen vaatimiseksi. Se on tämän päivän maanpuolustustyötä. Sitä todellista ja tärkeää. Keräämistä voi tehdä muuallakin, joka päivä, ja kerääminen voi olla mielenkiintoista. Allekirjoituksen voi tehdä myös netissä.

Mauri Nygård
VEU KP:n pj
toisinajattelija.fi

-Julkaistu Keskipohjanmaassa sovitusti ilman asenaisten nimiä 16.4.2013-

Laeave a Reply