SUURIN UUTINEN!

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 12 maalis 11 - 0 Comments

Otsikko tarkoittaa olla ns. kissankokoisin kirjaimin vastapainona sille, että muu media jätti kertomatta 25.2.2011 päivän poliittisen pääuutisen, vaikka uutistilaisuudesta sinänsä kerrottiin kaikissa valtakunnan medioissa, televisiouutisissa, iskusivuilla, sisäsivuilla. Kerrottiin, että Perussuomalaiset ovat julkistaneet vaaliohjelmansa.

Varsinaista pääuutista, että Perussuomalaiset eivät vaadi eroa EU:sta ei vedetty otsikoihin. Useissa tapauksissa se vaiettiin kokonaan. Joissakin jutuissa siihen viitattiin jutun lopussa epämääräisesti. Siis jokaisen ammattitaitoisen toimittajan olisi pitänyt ymmärtää vetää otsikkoon

PERUSSUOMALAISET EIVÄT VAADI EROA EU:STA!

Samana päivänä myös Itsenäisyyspuolue (IPU) julkisti vaaliteemansa, julisteensa ja esitteensä. IPU vaatii eroa EU:sta. Se ilmaistaan julisteessa sanoin ”PÄÄTÖSVALTA SUOMEEN”. Joissakin medioissa IPU pääsi hieman esille, monissa ei ollenkaan.

Ammattitaitoiselle toimittajalle olisi siis ollut aineksia mainioon kahden puolueen vertailuun tuona päivänä. Missään en ole kuullut niin tapahtuneen.

Voiko tämä kaikki olla sattumaa?

Kysyy
Toisinajattelija

Laeave a Reply