HIMOLEIKKAAJASTA KRIITIKOKSI

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 13 maalis 13 - 0 Comments

HIMOLEIKKAAJASTA KRIITIKOKSI

Vieläkö kansa muistanee, miten valtiovarainministerimme Jutta Urpilainen kunnostautui Saksan ja Ranskan pankeille jaettavasta suomalaisten veronmaksajien tuesta päätettäessä vaatimalla, että päätöksiin liittyy nyt ehdoton vaatimus kovasta kurista kreikkalaisille? Jutta selitti vaatimustaan kurista rinta rottingilla televisiossa ja muuallakin.

Tuskinpa kansa mitään muistaa, mutta kuria on annettu ja kreikkalaisilla menee entistä huonommin, kuten toki etukäteen tiedettiinkin. Vaan onpa sielläkin päästy karsimaan julkista sektoria, yksityistetty, ja sitähän valtiovarainministerimme juuri ylväästi vaati. Sosiaalidemokraatti.

Kirjoitin tästä kuritusstrategiasta mm. blogissa 3.1.2013 otsikolla ”Niinistöltä huonoa esimerkkiä”. Löytyy siis alempaa näiltä sivuilta. Juttaan liittyen siellä on seuraavaa:

”Etelä-Euroopan turismimaillehan olemme jo pakottaneet vastaavat supistukset ja kiristykset valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) näyttävästi tätä vaatiessa. Urpilainen on halunnut ottaa ihmisten ja etelän kansantalouksien kurjistamisesta sulan tukkaansa.”

Vaan nytpä Jutan jakun takki onkin kääntynyt, ja sulka halutaankin täysin päinvastaisesta politiikasta. Jutta moittii julkisuudessa himoleikkaajia kohdettaan tarkemmin ilmoittamatta. Eikä hänen tosiaan kaukaa tarvitse kohdettaan etsiäkään. Kysehän on itsekritiikistä. Hyvä niin.

Vaikuttaa kuin yleisimminkin järjen valo pilkistäisi. Nobelisti Paul Krugman on ottanut EU:n kurjistamispolitiikan kritiikkinsä kohteeksi ja erityisesti talouskomissaari Olli Rehnin (kesk) ajattelun järkevyys on saanut huutia. Kerrankin suomalainen on ytimessä. Ollaankos ylpeitä! Tuon takia juuri kannatti liittyä EU:hun.

Krugman on saanut tukea myös joiltakin muilta ulkomaisilta taloustieteilijöiltä. Suomessa samoilla linjoilla on jo pitkään ollut ”Raha ja talous” blogia toimittava nuorten miesten parivaljakko Lauri Holappa ja Jussi Ahokas, vanhan Toisinajattelijan ohella tietenkin. Kaikki kolme muuten monia tieteenaloja harrastaneita.

Oireellista on, että Suomessa maata johtavan median suurin lehti ”Hesari” käsitteli elvyttävää politiikkaa myönteisessä hengessä viime viikonlopulla kahdessakin peräkkäisessä numerossaan. Onpa keskustelu voinut sitten jatkuakin, mutta kulutan tuota lehteä edelleen säästeliäästi, joten en tiedä viime päivien otsikoista.

13.3.2013

Mauri N

PS
Allekirjoittakaa kansalaisaloite, jossa vaaditaan kansanäänestystä EU-jäsenyydestä esimerkiksi netin osoitteen aanestyseusta.fi kautta tai printatkaa sieltä paperilomake, jakakaa sitä naapureillekin ja palauttakaa projektipäällikölle tai keräyslaatikoihin, joita on mm. useissa kirjastoissa.

Laeave a Reply