HUH HELLETTÄ! SANOI MAURI PAKKASELLA

Archived in the category: Blogi
Posted by mnygard on 02 maalis 11 - 0 Comments

Niin se vain on, että vastuu ehdokkuudesta painaa siitä riippumatta, millaiset resurssit vaalityöhön on mahdollista laittaa.

Lehdessä oli juttu, että nyt on jaettu runsaat 12 miljoonaa euroa puoluetukea eduskunnassa oleville puolueille. Loput 40 miljoonasta jaettaneen sitten vaalien jälkeen. IPU ei näitä rahoja saa, mutta kuluja silläkin on, kun kaikki maksaa. Vaalijulisteidenkin hinta on kiivennyt painopaikkojen vähetessä pilviin. Osalle kunnista pitää telineisiin olla taustapahvitkin puolueilta. Jne, jne.

Huippuna oli viime vaaleissa Kuopio, joka lähetti jälkikäteen laskun vaalitelineiden käytöstä. Kuopion hallinto-oikeus antoi äskettäin päätöksensä ja sen mukaan kaupunki toimi laillisesti. Jos kaikki kunnat toimisivat samalla tavoin, niin se merkitsisi 170 000 euron luokkaa olevaa menoerää puolueelle. Hyvä keino sekin ehkäistä uusia aatteita pääsemästä julkisuuteen.

Myös Turun kaupunki peri viime EU-vaaleissa vuokraa, mutta siitä olimme tietoisia etukäteen, emmekä suostuneet lainkaan käyttämään vaalitelineitä. Kuopion hallinto-oikeuden päätöksestä pyrimme nyt valittamaan Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Olisi mielenkiintoista kuulla sekä oikeusoppineiden että tavallisten kansalaisten kommentteja kuntien harjoittamasta tällaisesta rahastuksesta. Antakaa palautetta! Mitähän Etyj:n vaalitarkkailijat asiasta tuumaavat, kun pian maahan saapuvat?
 
Käytäntö vaalien teknisistä järjestelyistä kunnissa on erinomaisen sekavaa. Olemme pyytäneet Oulun vaalipiirin kunnilta jo kolme viikkoa sitten tietoja tai arvioita tarvittavista julistemääristä ja mahdollisista taustalevyistä, koska tilaukset julisteista on tehtävä jo viikon kuluttua. Vasta osasta kuntia olemme saaneet vastauksia. Tarvittaisiin jotain koordinoivaa lainsäädäntöä. Tätä IPU esitti oikeusministeriölle jo toissavuonna.

Toisin sanoen IPUn Oulun piiri ottaa kiitollisena tukenne vastaan. Jos se on rahallista, niin pankkitilin numero on 313110-792543.

Tarvitsemme myös väkeä lehtien jakeluun, banderollien ja mainosten laittamiseen, kirjoitteluun jne. Nyt IPU kannattaa tehdä tunnetuksi. Siis kirjoita lehtiin. Soinihan on suuri bluffi ainakin EU-kysymyksessä. Eiköhän sekin osalle äänestäjiä selvinne jo ennen vaaleja. Sinänsähän on erinomainen asia, että PerusSuomalaiset ovat saaneet ihmisten aivosolut liikahtamaan. Nyt tarvitaan vielä toinen liikahdus. Samalla on muistettva, että kotiin vaaleissa jääminen tarkoittaa puolta ääntä Kokoomukselle.

IPUn työvaliokunnan ja hallituksen kokouksiin osallistuminen vie aikaa. Aikaa menee turkasesti myös vaalikoneisiin vastaamiseen. En millään ole ehtinyt vastaamaan kaikkiin, ehkä puoleen toistaiseksi.

Viime lauantaina osallistuin puolueen vaaliseminaariin Helsingissä ja pidin pienen alustuksen. Siitä on tässä mediatiedote. Sitten meillä oli vastaava Oulun piirin vaaliseminaari maanantaina. Siitä toinen tiedote. Lisäksi olen latinut sivun mittaisen ”lennokin”, sekin tässä. Olkaatten hyvät ja levittäkää tekstejä tai ainakin tätä kotisivun osoitetta. Nyt jo Googlekin sen tunnistaa.

Nytpä kaivelen postejani, että mikä kone siellä seuraavaksi odottaa vastaustani.

Terveisin keskiviikkona 2.3.2011
Mauri

Laeave a Reply