Iltasairaala on diskriminointia

Archived in the category: Arkistoa
Posted by mnygard on 24 loka 12 - 0 Comments

 

Kirjoitettu 23.8.2012, julkaistu Kokkola-lehdessä

 

Iltasairaala on diskriminointia

 

Kokkolaan suunniteltu iltasairaala on ihmisten erottelua, diskriminointia, pohjimmiltaan oikean ja puhtaan kapitalismin kukkasia. Kuten muuallekin nyt suunnitellut vastaavat systeemit. Aiemminhan Suomessa ei ole nautittukaan puhtaasta kapitalismista. Nyt sitä pikku hiljaa ujutetaan.

 

Tarkoitus on hankkia taloudellista voittoa ja hyötyä ihmisten sairauksilla käyttäen hyväksi julkista omaisuutta, henkilökunnan saamaa koulutusta ja julkisella puolella hankittua ammattitaitoa.

 

Jos hankkeen takana olevat lääkärit ja muut haluavat vain auttaa ihmisiä ja tehdä ylitöitä, niin lisättäköön vaan sairaalaan lisää työvuoroja osastoille ja haluttuihin hoitoihin, jos kerta ihmisillä on hoidon tarvetta. Sairaathan pitää hoitaa, maksoi mitä vain. Eikö niin? Maksu tulisi tietenkin periä rikkailta progressiivisen valtionverotuksen kautta. Rikkaathan iltasairaalaakin kustantaisivat, kun haluavat ostaa rahalla itselleen muita enemmän terveyttä ja lisää elinvuosia. Näin siinä lopulta kävisi siinäkin vaihtoehdossa, että alkuunsa sairaala ostaisi itselleen kaiken iltasairaalan toiminnan ikäänkuin osaksi normaalia toimintaansa.

 

Sairaalan omissa iltavuoroissa elinaikaa ei ostettaisi rahalla. Eikö tämä olisikin kunniakasta, ylitöihin innokkaat lääkärit ja hoitajat? Ylityökorvauksen te tietenkin saisitte työstänne.

 

No nyt esitetään, että sairaala itsehän olisi myös iltasairaalassa isäntä suurella omistusosuudellaan. Että eihän tässä mitään eroa ole!

 

On siinä suuri periaatteellinen ero. Ja kysymyshän on siitä, että annetaan pahalle pikkusormi. Kyllä jossain vaiheessa sairaalan hallintoon saataisiin sellaiset päättäjät, että enemmistö päätösvallasta siirrettäisiinkin yksityisille, ja yksityiset myisivät osuuksiaan kansainvälisille ketjuille. Niin se on muillakin aloilla toiminut ja tapahtunut. Esimerkkeinä vaikka paikallisradiot ja TV 4:n toimilupa.

 

Pikku hiljaa iltasairaalalle siirrettäisiin yhä enemmän sairaalan toimintoja. Näin se kapitalismin ideologi suunnittelee. Ja katso, lopulta meillä olisikin 40 vuoden kuluttua pelkkä yksityinen sairaala ja kulut kaksin-kolminkertaiset nykytasoon verrattuna! Kuten nyt ihannemaassa USA:ssa.

 

Todellisen aidon EU:n ajaman kapitalismin tavoitteena on kaiken mahdollisen ja mahdottoman yksityistäminen, pelkästään ideologisista syistä. Tuleva lainsäädäntö, niin kauan kuin ollaan EU:n jäseniä, tulisi siis kyllä tukemaan sairaanhoidon yksityistämistä.

 

Yhteiskuntaa muutetaan pienten askelten politiikalla. Näin se keitettävä sammakko ei huomaa, mitä tapahtuu.

 

Mauri Nygård

Ent. maakuntaliiton tj, ent. kunnanjohtaja

Itsenäisyyspuolueen vpj

Laeave a Reply